Cum poți vizita Israel acum. Ce condiții noi au impus autoritățile celui mai vaccinat stat

Cum poți vizita Israel acum. Ce condiții noi au impus autoritățile celui mai vaccinat stat
Ce trebuie sa faca cei care vor sa intre in Israel

Diferite țări își updatează din nou statutul și condițiile de intrare pentru turiștii străine, în contextul valului 4 de pandemie.

Autoritățile au luat măsuri dure

Unele țări au început deja administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-covid, în timp ce altele nu mai primesc turiști sau pun condiții dure.

În Israel sunt noi condiții de intrare pentru turiștii străini. Ei trebuie să aibă maxim 6 luni de la vaccinare și să facă un test covid pe aeroport.

Turiștii români pot călători în Israel cu certificat de vaccinare, test covid PCT, test serologic și PCR la intrarea în țară, asta după ce 65% dintre israelieni au fost vaccinați.

Țara a anunțat condițiile noi pentru intrarea turiștilor străini, după ce la final de august au decis să administreze a treia doză de vaccin.

Astfel, Israelul lasă turiștii să intre în țară, la mai bine de un an și jumătate după închiderea frontierelor și perioade de restricții dure.

Autoritățile de la Ierusalim au emis un ordin care prevede reluarea turismului internațional, dar și noile reguli prin care oamenii pot intra în țară.

Momntan, accesul este permis doar grupurilor organizate din 5 până la 30 de persoane, printr-o agenție de turism.

Condiții pentru turiștii străini care ajung în Israel

Agenția are obligația de a transmite lista cu turitșii cu minim 2 săptămâni înainte de călătorie.

„Turiștii ce fac parte din aceste grupuri trebuie să îndeplinească simultan următoarele condiții: sunt vaccinați cu schema completă; nu au trecut mai mult de 6 luni de la imunizare;

prezintă la intrarea în țară un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72h înainte de intrarea în Israel;

sunt de acord să efectueze la sosirea pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, pe cheltuiala proprie, un alt test PCR şi un test serologic care să ateste efectuarea vaccinului”, potrivit Ministerului israelian de Turism.

Testul făcut la intrarea în Israel pe aeroport costă aproape 105 lei cu plata în avans, sau cam 132 de lei pe loc, în aeroportul din Tel Aviv.

Pentru cei care au mai mult de 6 luni de la vaccinare, ei nu vor putea intra în Israel decât dacă vor mai avea făcută și o a treia doză de vaccin suplimentară.

Ce trebuie să facă turiștii români ca să ajungă în Israel

În plus, turiștii trebuie să completeze un formular simplu de localizare cu maxim 24 de ore înainte de plecarea spre Israel, în care să specifice data și tipul vaccinului, dar și persoane alături de care călătoresc sau țări în care au fost în ultimele 14 zile.

„Am gândit şi inițiat acest set de reguli încă din luna mai, când a fost demarat şi un program pilot ce s-a dovedit a fi un succes.

Prin acest program, aproximativ 2000 de turiști din Statele Unite ale Americii şi anumite țări din Europa au putut vizita Israelul în sezonul estival, nefiind identificat niciun caz de infectare în rândul acestor persoane.

Suntem nerăbdători să primim şi mai mulți turiști, dat fiind că turismul este unul dintre motoarele țării noastre şi sperăm că toate aceste măsuri, deși pot părea restrictive, ne vor ajuta să călătorim în siguranță, cu riscuri minime.

Rămânem precauți, pentru că ne dorim să primim cât mai curând şi turiști individuali, nu doar grupuri.” a declarat Ksenia Kobyakov, director pentru dezvoltarea de noi piețe, în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI