Cum poți să tai ceapă fără să plângi. Trucul extrem de simplu pe care e bine să-l știi

Cum poți să tai ceapă fără să plângi. Trucul extrem de simplu pe care e bine să-l știi
Cum se taie corect ceapa ca să nu plangi

Atunci când pregătim o salată răcoritoare de vară sau feliem legumele pentru a face o tocăniță delicioasă, ca la mama acasă, etapa pe care toate gospodinele ar dori să o evite este cea în care trebuie să taie ceapa. Trucul genial care te ajută să toci ceapa fără să te mai usture ochii.

Cum poți să tai ceapă fără să plângi

Punem pariu că nu știai asta. Ce trebuie să faci, atunci când toci ceapa, ca să nu te mai usture ochii și să nu mai lăcrimeze? Ei bine, gospodinele îți recomandă câteva metode care nu dau greș niciodată. Sunt foarte eficiente și îți vor ușura munca în bucătărie, cât ai bate din palme.

Gândul că trebuie să te apuci de tocat ceapa pentru salate, ciorbe sau alte feluri de mâncare te face să ridici din sprânceană, nu-i așa? Ei bine, uită de această corvoadă. Iată cum poți felia cuburi sau rondele ceapa, fără să te mai îngrijorezi că vei lăcrima. Descoperă, mai jos, cum se taie corect ceapa ca să nu plângi.

Pentru început, gospodinele îți recomandă să lași robinetul de la chiuvetă să curgă, în timp ce toci ceapa. Chiar dacă pare o superstiție, acest truc funcționează cu adevărat. Apa trebuie să fie rece și tot ce trebuie să faci, atunci când simți că te ustură ochii, este să privești apa care curge, iar senzația de usturime va dispărea.

Binețeles, gospodinele pun accept și pe ce tipuri de ceapă există. Fie că vorbim de ceapă albă, roșie sau verde, cel mai important pas, înainte de a o toca, este să speli foarte bine ceapa, după ce ai curățat-o. Apa îi va lua din iuțime, iar astfel ochii tăi vor fi feriți de usturime.

Cum se taie corect ceapa ca să nu plângi

Un alt truc minunat este să ții ceapa în congelator câteva minute, înainte de a o felia. Ține legumele la frig aproximativ un sfert de oră înainte de a te apuca de tocat, iar rezultatele vor fi favorabile, îți garantăm.

Dacă nu ai loc în congelator, nu e nicio problemă. Poți pune ceapa într-un bol cu apă rece ca gheața, după ce ai curățat-o, iar efectul va fi același. Ochii nu îți vor mai lăcrima când vei încerca să feliezi ceapa pe tocător.

Poate cel mai bizar truc este să ții un chibrit în gură în timp ce tai ceapa. Funcționează și nu vei mai avea probleme cu usturimea ochilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI