Cum poți să prepari acasă chifteluțe suedeze ca la Ikea. Rețeta detaliată, cu ingrediente și mod de preparare

de: Bișinicu Andreea
23 06. 2021

Nu există român care să nu fi gustat, cel puțin o dată, celebrele chifteluțe suedeze de la Ikea. Fie că sunt din carne de porc, de vită sau un amestec perfect între cele două tipuri, cele mai iscusite dintre gospodine te învață cum să prepari acasă același preparat popular. Iată cum sună rețeta în detaliu. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care sigur le găsești la tine în cămară.

Cum poți să prepari acasă chifteluțe suedeze ca la Ikea

Chifteluțele suedeze de la restaurantul IKEA sunt renumite pentru gustul senzațional, fiind unul dintre cele mai populare preparate din România. De cele mai multe ori, clienții celebrului lanț de supermarketuri german se opresc pentru a savura o porție de chiftele cum se prepară la Stockholm.

Ce te faci atunci când ți se face poftă de chifteluțele de la Ikea? Gospodinele te învață să faci rețeta de chifteluțe suedeze, preparat care apare în cartea de bucate IKEA. Aceste biluțe din carne sunt foarte populare și pot fi pretextul perfect pentru a-ți invita prietenii cei mai buni la o seară cu jocuri de societate. De asemenea, dacă vrei să-ți impresionezi partenerul de viață, îți garantăm că nu va lăsa nimic în farfurie.

Ingrediente:

  • 250 grame carne tocată de vită
  • 250 grame carne tocată de porc
  • 1 ou
  • 200-300 ml de smântână și apă
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 50 grame de pesmet
  • 2 cartofi fierți
  • 60-75 grame de unt
  • sare și piper

Mod de preparare:

Acum că am selectat toate ingredientele de care avem nevoie ne putem apuca, în voie, de rețeta de chifteluțe suedeze. Pentru început, ceapa trebuie călită în unt până când prinde o culoare aurie. Cartofii fierți se zdrobesc și pesmetul se înmoaie puțin în apă.

Toate ingredientele se vor amesteca până când se obține consistența dorită. Apoi, totul se condimentează cu sare și piper. Se formează biluțe de dimensiunea unei nuci și se transferă pe un tocător pe care a fost presărată făina. Chifteluțele obținute astfel se prăjesc în unt.

Pentru sos se vor folosi 100 ml smântână, 200 ml de supă de vită, sos de soia, o lingură de făină, sare și piper. Se prepară foarte ușor. Pentru început trebuie să pui supa de vită pe foc, într-o oală. Apoi vei adăuga smântână și un pic de sos de soia. Sosul se îngroașă cu făină, iar la final se condimentează cu sare și piper. Chifteluțele se servesc cu acest sos, cu cartofi natur, gem de merișoare și salată.