Cum poți prepara coaja cartofilor copți să iasă delicioasă. Trucul secret va fi folosit de multe gospodine

Cum poți prepara coaja cartofilor copți să iasă delicioasă. Trucul secret va fi folosit de multe gospodine
Rețetă pentru cartofi copți

Toată lumea adoră cartofii făcuți în diverse moduri. Aceștia sunt delicioși dacă au un interior moale și coaja crocantă. Cum poți să îi faci copți și să iasă perfect? Există câteva trucuri pe care le știu doar gospodinele experimentate. Ce trebuie să faci după ce îi cureți?

Rețetă de cartofi copți: cum să-ți iasă crocanți în exterior?

Cu siguranță toată lumea adoră cartofii. Românii și-au ales deja leguma preferată de foarte mulți ani și din mai multe considerente. Cartoful este printre cele mai ieftine legume din piață, e pe placul tuturor celor din familie, dar poate fi gătit și în nenumărate feluri.

Desigur că cei mici ar vrea să îi mănânce mereu prăjiți, dar nu este recomandat să fie consumați așa tot timpul. De asemenea, nu trebuie în general să abuzezi de această legumă și să alternezi în meniul zilnic și cu altele care sunt de sezon.

Cartofii copți sunt o garnitură bună pentru friptură, mai cu seamă că gospodinele se pregătesc deja pentru mesele festive pentru sărbătorile de iarnă. Deși pot părea că sunt prea simpli, este vorba despre cum îi prepari pentru a arăta spectaculos și a fi extrem de delicioși. Trebuie să respecți anumiți pași pentru ca ei să fie moi în interior și crocanți în exterior.

  • Ingrediente

900 g cartofi albi, tăiaţi în două sau în patru
3 linguri ulei de măsline
1 lingură ierburi aromatice tocate (rozmarin şi cimbru)
1 linguriţă sare grunjoasă
1 linguriţă usturoi pudră
35 g parmezan ras

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la foc potrivit, ulterior spală bine cartofii în coajă sau curăță-i și lasă-i un pic să se scurgă de apă. Dacă ai cartofi cu coaja mai fină, poți să-i prepari direct așa. Dacă ai cartofi cu coajă groasă, este necesar să îi cureți bine înainte să te apuci să îi prepari.

După ce ai terminat cu acest pas, taie legumele în cuburi sau direct în 4 dacă ai cartofi de mărime medie, ulterior pune-i la fiert până la jumătatea preparării lor. Nu trebuie să fie fierți pentru piure sau pentru cartofi natur, ci cât să intre furculița în ei.

După ce ai terminat totul de fiert, lasă-i să se odihnească 5-7 minute, ulterior pune-i în tava de cuptor. Este ideal să ai o tavă întinsă pentru ca ei să nu stea înghesuiți. În modul acesta se vor face perfect pe toate părțile și nu vor sta unii peste ceilalți.

Aici trebuie să ai grijă să îi ungi bine cu puțin ulei de măsline și să îi dai cu condimente. Poți să pui peste ei rozmarin sau cimbru, usturoi pudră sau puține condimente speciale pentru cartofii la cuptor. Un pas important este să îi dai cu puțin parmezan pe deasupra care le va oferi o crustă colorată și care îi va ajuta să fie mai crocanți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI