Cum poți mânca mai puțin, chiar dacă ai un apetit crescut. 5 trucuri pe care le poți folosi și tu
Din 1950 și până acum, mărimea porției a crescut de 3-4 ori. În schimb, activitatea fizică a scăzut cu poate până la 90% în cadrul tinerilor și a adolescenților, astfel că nu se justifică pentru ce să mâncăm mai mult dacă, de fapt, ”cheltuim” mai puțină energie. Însă, când vine vorba de a mânca mai puțin, este mai ușor a spune decât a face, pentru că întotdeauna cantitatea de mâncare depinde de mai mulți factori: unde mâncăm, când, cu cine și cum.
5 trucuri pentru a învăța să mănânci mai puțin
Corpul este precum o mașină, doar că în loc de benzină consumă calorii. Pentru a nu te îngrășa, trebuie să mănânci tot atâtea calorii pe cât consumi. Ce e în plus, e clar transformat în grăsime și pus deoparte pentru zilele negre. Dacă într-o perioadă de timp mănânci cu aproximativ 7,700 de calorii mai mult decât ai nevoie, o să te îngrași un kilogram.
Iar dacă tot într-o perioadă de timp mănânci mai puțin cu 7,700 de calorii decât ai nevoie, corpul tău o să se servească singur din grăsimea acumulată, dar și un pic din partea musculară și vei slăbi un kilogram. Peste toate se adaugă și grija la alimentele pe care le consumi, în special pentru partea de sănătate și starea de bine.
Ține mâncarea în mâna stângă
Dacă mănânci cu mâna stângă, timpul mesei va crește și vei mânca mai puțin. Deși acest lucru va fi incomod și pare bizar, funcționează. După aproape 20 de minute de mâncat, creierul începe să dea semnale stomacului că se simte plin.
Farfuria și culorile
Culorile calde stimulează pofta de mâncare, așa că, dacă vrei să nu mai ai același apetit, dă fuga urgent și achiziționează un set nou de vase. Nuanțele potrivite sunt negru, violet și albastru. Cât despre farfuriile albe, pe care le deține toată lumea, ele au un efect neutru.
Servește totul în compania prietenilor
Dimensiunea porțiilor trimise către gură este controlată mai bine dacă ai oameni în jur cu care poți conversa sau pe care îi poți privi în timp ce mănâncă. Astfel mesteci mâncarea mai încet și devii rapid sătul.
Apucă-te de sport
30 de minute de exerciții tip aerobic ajută la creșterea glicemiei, lucru care face ca foamea să dispară. După un astfel de antrenament, cu siguranță nu îți vei mai dori să mănânci, ci doar să stai relaxat pe o bancă și să privești cerul. În plus, dacă te organizezi, 30 de minute îți poți acorda mai mult ca sigur într-o zi.
Pauza dinainte de masă
Situațiile stresante pot înlocui adevăratele dorințe cu cele false și, fără să știm, dăm iama în mâncare crezând că organismul vrea asta, când, de fapt, creierul începe să perceapă oboseala ca foame. Dacă ai dorința acută de a mânca, încearcă să te odihnești 10 minute înainte de masă, pentru a-ți vedea adevărata dorință.