Cum poți folosi în casa ta cremele de corp care au expirat. Vei economisi bani mulți
Probabil că tuturor ni s-a întâmplat să uităm măcar odată crema într-un dulap și să ne dăm seama prea târziu. Data de expirare a trecut, însă asta nu înseamnă că trebuie neapărat să o arunci. Iată ce poți face cu crema expirată.
Cum poți folosi cremele expirate
Puțină lume știe că aceste creme pot fi folosite și în alte scopuri, chiar dacă au expirat, așa că nu te grăbi să le arunci. În primul rând, pentru a evita o astfel de întâmplare de la bun început, cel mai bine ar fi să eviți cheltuiala excesivă și să cumperi doar produse de care ai neapărată nevoie.
Chiar dacă ai făcut acest lucru, să spunem că ai uitat de cremă și a expirat. Ei bine, le poți recicla în mod util pentru casă și vei economisi și bani în acest mod. Cremele de corp și de față expirate pot fi folosite pentru a trata obiectele și accesoriile din piele.
Trebuie doar să aplici puțin din crema expirată pe accesoriile de piele, folosind o cârpă moale. După un astfel de tratament, fotoliile, canapelele sau încălțămintea își vor recăpăta luciul de altădată.
Mai mult de atât, cremele sunt un remediu excelent pentru lustruirea mobilierului din lemn. Înainte de a încerca, este recomandat, totuși, să folosești produsele pe o zonă mai mică a obiectului, pentru a evita deteriorarea acestuia.
De ce nu e bine să folosești crema de protecție solară expirată
În cazul în care ai fost anul trecut la mare și nu ai folosit toată crema de protecție solară, nu o mai folosi și anul ăsta, chiar dacă ți-a mai rămas. Dacă a expirat termenul de valabilitate sau au trecut 6-12 luni de la desigilare, produsul respectiv nu mai trebuie folosit.
Crema de protecție solară ținută la o temperatură necorespunzătoare sau dacă este expirată, nu mai are eficacitatea garantată de producător. De asemenea, poate fi contaminată cu bacterii, lucru care poate duce la apariția unor probleme dermatologice.
Din acest motiv, crema de protecție solară trebuie depozitată la temperatura camerei – nu în baie, unde temperaturile sunt adesea mult mai mari – și în locuri mai întunecoase, recomandă dr. Henry Lim, medic dermatolog.
Medicii ne recomandă să cumpărăm în fiecare sezon estival un produs de protecție solară nou și să verificăm mereu data expirării. Experții mai recomandă să nu ținem crema de protecție solară în bătaia soarelui, atunci când suntem pe plajă, deoarece se va degrada mult mai rapid.