Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu în bucătărie. Trucuri pentru o mâncare gustoasă

de: Andrei Simion
10 02. 2020

Fie că facem prăjituri, fie că vrem să facem o mâncare cât mai bună,bicarbonatul de sodiu este unul din incredientele care pot da savoare, atât prășiturilor cât și unei mâncăruri bine făcute.

Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu în bucătărie

Bicarbonatului de sodiu este folosit cel mai des  în patiserie și cofetărie, unde intră în compoziția prafului de copt, dar mai poate fi folosit și ca înlocuitor al prafului de copt în bucătăriile „familiale” la prăjituri sau cozonac. Bicarbonatul de sodiu, dacănu știați mai poate fi folosit și la frăgezirea cărnii, de pui, sau, dacă vrei să folosești boabe de fasole mai fragede,poți face asta folosind o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu în bucătărie. Trucuri pentru o mâncare gustoasă

Dimineața, la micul dejun, de cele mai multe ori, vrem o mâncare ușoară și rapidă, astfel încercăm o omletă de ouă, dar dacă o vrem mai pufoasă, țineți minte, adăugați jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu la fiecare 3 ouă folosite. Dacă vă șitți cu probleme gastrice, e bine să folosiți bicarbonatul de sodiu la mâncărurile bazate pe tomate, deoarece reduce aciditatea din mâncare.

Trucuri pentru o mâncare gustoasă

  1. Amestecat cu oțet, gospodinele îl folosesc chiar în locul prafului de copt în bucătăriile „familiale” la prăjituri sau cozonac.
  2. Procesul de frăgezire al cărnii de pasăre poate fi ajutat și „grăbit” de o linguriță cu bicarbonat d sodiu în apa în care este fiartă.
  3. Boabele de fasole pot fi, de asemenea, frăgezite cu bicarbonat de sodiu pentru a deveni mai ușor digerabile.
  4. Orice omletă va ieși mai pufoasă dacă adăugați jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu la fiecare 3 ouă folosite.
  5. Albușurile se vor bate mai bine, și spuma va fi mai fermă dacă adaugi peste ouă un vârf de cuțit de bicarbonat pentru fiecare ou.
  6. Lasă legumele  intr-un litru de apă în care ai pus și o linguriță de bicarbonat. Acesta le va frăgezi, iar legumele se vor prepara mai rapid.
  7. Poți îndepărta  o mare parte din chimicalele regăsite pe fructe dacă le speli în apa cu bicarbonat de sodiu. Proporțiile sunt de o linguriță bicarbonat la un litru de apă.