23 oct. 2021 | 08:31

Cum poţi curăţa grăsimea întărită de pe tigăi într-un minut. Trucul pe care trebuie să îl afle toate gospodinele

Utile
Cum poţi curăţa grăsimea întărită de pe tigăi într-un minut. Trucul pe care trebuie să îl afle toate gospodinele
Cum să scapi ușor de grăsimea de pe tigăi?

Cum poți să cureți cel mai bine și rapid grăsimea de pe tigăi? Nu trebuie să te străduiești mai mult de un minut. Este un truc pe care toate gospodinele ar trebui să îl știe. Cum trebuie să procedezi pentru a scăpa de murdărie?

Cum poți să cureți grăsimea de pe tigăi: va dispărea și dacă este întărită

Mesele sunt plăcute, mai ales când îi avem alături pe cei dragi. De multe ori la final cel care se ocupă cu debarasarea nu mai dorește să se ocupe de spălatul vaselor imediat. Problema este că a doua zi murdăria este deja întărită și mai greu de dat jos decât înainte.

Curățarea tigăilor este de departe una din cele mai grele treburi când vine vorba despre spălat. Este esențial ca ele să fie cât de cât curățate înainte de a fi lăsate peste noapte.

Un truc ar fi să ții cont de faptul că e de ajutor dacă le lași cu puțină apă și soluție de spălat vase în ele ori măcar să le clătești neglijent înainte de a le părăsi pe suportul de vase cu gândul că te apuci să le cureți mâine.

În modul acesta grăsimea și resturile rămase nu se vor întări atât de tare și vei putea spăla în voie recipientele de care ai nevoie. De asemenea, este foarte util și să pui bicarbonat de sodiu și oțet peste părțile murdare.

Lasă amestecul preț de 20 de minute, ulterior ia un spălător de aluminiu și freacă suprafața cu mișcări circulare. Trebuie să ai puțină răbdare pentru că petele nu vor dispărea ca prin minune.

Cum mai poți să procedezi?

Este de preferat să-ți iei timp, dar trebuie să știi că rezultatul urmează să vină așa cum te-ai așteptat. Clătește bine totul la final și vei vedea cum recipientul este strălucitor și fără pic de grăsime.

Dacă nu vrei să utilizezi bicarbonat, poți să pui puțin lichid de orice fel în tigaia folosită, ulterior să o pui pe câteva minute la foc mediu. În acest mod grăsimea se va scurge vizibil atunci când vei încerca să golești tigaia.

Desigur că cel mai bine este să treci peste lene și să le speli totuși imediat după ce ai gătit sau după ce ai servit masa din ele. Unii oameni preferă să nu mai aducă pe masă altă veselă, ci să mănânce direct din tigaia sau oala în care a fost preparată mâncarea. Acest obicei e des utilizat în România, Mexic sau Spania. Dacă dorești să faci asta, pune un tocător pe masă înainte de a pune oala.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro