Cum poate trece România cu bine de criza sanitară. Alexandru Rafila are răspunsul

Cum poate trece România cu bine de criza sanitară. Alexandru Rafila are răspunsul

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a spus ieri, la Antena 3, că România nu are deocamdată un număr mare de decese cauzate de virusul ucigaş.

Cum poate trece România cu bine de criza sanitară

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii de Microbiologie a declarat că numărul deceselor cauzate de coronavirus în România nu este aşa de mare ca în alte ţări, unde virusul ucigaş a făcut ravagii. Gradul de mortalitate al persoanelor infectate este undeva în jurul la 2%.

Potrivit statisticilor, ţara noastră este, în ceea ce priveşte numărul de morţi cauzate de virusul ucigaş, acolo unde s-a situat şi China, cândva. De asemenea, Alexandru Rafila a comparat criza sanitară din România cu cea din Germania, iar concluzia este că este foarte apropiată.

Cum poate trece România cu bine de criza sanitară
Cum poate trece România cu bine de criza sanitară. Sursa foto: digi24.ro

Noi nu avem o mortalitate foarte mare în momentul de față. Dacă vă uitați la numărul de decese raportat la numărul de cazuri suntem undeva în jur de 2%, ceea ce nu este neașteptat și este similar cu ceea ce se înregistrase în China la un moment dat și foarte apropiat de ceea ce se înregistrează în Germania.

Noi avem 10-11% persoane vârstnice care sunt infectate. Dacă reușim să menținem acest lucru cred că vom putea să traversăm această perioadă fără pierderi foarte mari și fără supraaglomerarea secțiilor din terapie intensivă”, a spus Alexandru Rafila.

Epidemia care face ravagii în toată lumea se pare că are şi o parte bună, în opinia oamenilor de ştiinţă. Astfel, multă lume a devenit conştientă de necesitatea unor măsuri igienice.

Câștigul acestei epidemii, dacă se poate numi așa, este faptul că multă lume devine conștientă de necesitatea unor măsuri igienice și încercăm să ne respectăm mai mult unii pe alții.

Cred că lucrul ăsta se va întâmpla în momentul în care se întrerupe lanțul transmiterii, adică atunci când vom avea un vaccin”, a mai spus Alexandru Rafila.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI