Cum plătim online facturile la curent, gaze sau telefon. Explicații pas cu pas

de: Ștefan R. Apostol
25 03. 2020

În aceste zile, chiar dacă stăm acasă, suntem nevoiți să ne plătim facturile curente și nu numai, dar dacă nu avem cum să ne deplasăm la sediile companiilor, avem varianta de a plăti online, marea majoritate a facturilor.

Cum plătim online facturile la curent, gaze sau telefon

Multe dintre companiile ce oferă populației servicii de utilități, fie că vorbim de curent electric, gaze, telefonie fixă sau televizunea prin cablu, au dezvoltat soluții digitale, online pentru plata facturilor curente. De exemplu cei de la RCS-RDS / DIGI, în afară de opțiunea de plată a facturii prin sistemul online, clasic, de ceva vreme are în funcțiune și sistemul de plată prin whatsapp. Dacă ai cont de WhatsApp pe numărul de telefon oferit pentru informările de la Digi, acum ai posibilitatea să descarci factura DIGI direct în telefon.

Explicații pas cu pas

Este foarte simplu, accesezi pe aplicația whatsapp un număr de telefon, oferit de companie, pe digiromânia.ro, primești un mesaj de la ei pentru activarea opțiunii, apoi răspunzi cu textul “da” la acel mesaj, ulterior îți va veni o înștiințarea prin WhatsApp că opțiunea a fost activată, și așa vă puteți plăti factura DIGI. Și celelalte companii, Enel Muntenia, Engie, CEZ Vânzare, UPC, Orange, Vodafone, EON, APA NOVA, Congaz au posibilitatea de a le plăti facturile online, sau din contul tău bancar, asta în cazul în care banca la care ai cardul de salariu are și aplicație pentru telefon android sau ios, de exemplu cum este cea a BCR-ului, aplicație denumită ”George”, sau cum au cei de ING o aplicație denumită ”ING Home Bank”.

Cum plătim online facturile la curent, gaze sau telefon. Explicații pas cu pas

Cum plătim online facturile la curent, gaze sau telefon. Explicații pas cu pas

Mai există o altă variantă, dar asta înseamnă să știți exact datele de cont personale, prin platifacturi.com, o platformă digitală ce vine în ajutorul nostru pentru a scăpa de statul la cozi, și mai mult de-atât, acum chiar poate fi de ajutor, având în vedere că nu prea mai avem voie să ieșim afară. Platforma este intuitivă și foarte simplu de utilizat, și dacă veți vizita galeria, acolo o să găsiți capturi ale menu-urilor pe care trebuie să le accesați în vederea plății facturilor curente, la orice furnizor ați avea.