Cum petrec Crăciunul cei din familia lui Mircea Cărtărescu. Obiceiul pe care îl are soţia scriitorului în prag de sărbătoare
Mircea Cărtărescu este considerat cel mai premiat și apreciat scriitor român contemporan, fiind o persoană publică celebră în România. Cu toate acestea, scriitorul a preferat, întotdeauna, să-și țină viața privată și familia departe de lumina reflectoarelor. Cum arată soția și cei doi copii ai autorului.
Scriitorul Mircea Cărtărescu a devenit bunic în 2015
Viața lui Mircea Cărtărescu pare orice poveste și orice carte ar fi putut să o scrie vreodată. Puțini sunt cei care știu faptul că reputatul scriitor era deja tatăl a doi copii și bunic, înainte să ajungă a doua oară în fața altarului, când s-a căsătorit religios cu actuala lui parteneră de viață.
Celebrul scriitor a mai fost căsătorit în trecut, mariaj din care s-a născut Ioana, prima lui fiică, astăzi în vârstă de 35 de ani. În 2015, Ioana l-a făcut bunic pe Mircea Cărtărescu, când ea și soțul ei l-au întâmpinat pe lume pe fiul lor, Răzvan.
Autorul faimosului volum „De ce iubim femeile” mai are un fiu, în vârstă de 18 ani, pe nume Gabriel, rodul iubirii sale cu actuala lui soție, scriitoarea Ioana Nicolaie. Cei doi parteneri s-au căsătorit religios după 22 de ani de relație.
Gabriel Cărtărescu pare să urmeze pașii celebrului său părinte, fiind pasionat de fotografie și scriitură, hobby pentru care ar fi primit și diverse distincții. La vârsta de 15 ani, fiul poetului a câștigat locul al III-lea la Concursul National de Eseuri organizat de Dilema Veche.
Cum petrece familia lui Mircea Cărtărescu de Crăciun
În preajma sărbătorilor de iarnă, Mircea Cărtărescu adoră să petreacă cea mai frumoasă perioadă din an alături de soția lui, Ioana, cei doi copii și nepoțelul său, Răzvan. De asemenea, Ioana Nicolaie, soția celebrului scriitor, prepară cei mai delicioși cozonaci.
Recent, Mircea Cărtărescu a primit Premiul pentru Literatură în Limbi Romanice în cadrul Târgului Internaţional de Carte de la Guadalajara din Mexic. În cadrul unei conferințe, poetul a vorbit despre rolul scriitorilor în contextul geopolitic actual.
„Acum trăim un război în Ucraina, care este globalizat, dar avem reţele de socializare în care toată lumea îşi poate exprima ideile sau soluţiile cu privire la ceea ce se întâmplă, este important şi este un pas înainte.
Avem datoria de a lupta împotriva răului, a nedreptăţii, a opresiunii, a clişeelor, a discriminării. Dacă fiecare dintre noi ar deveni conştient de acest lucru, lumea ar putea deveni un loc mai bun”, a declarat scriitorul pentru EFE.