Cum obții suc de lămâie fără să tai fructul. Trucul simplu pe care sigur o să îl mai folosești

Cum obții suc de lămâie fără să tai fructul. Trucul simplu pe care sigur o să îl mai folosești
Cum obtii suc de lamaie fara s-o tai. Trucul banal pe care sigur o sa il mai folosesti

În zilele toride de vară, atunci când canicula îți provoacă un disconfort cumplit, iar tot ce vrei să faci este să savurezi o băutură rece și gustoasă, internauții au găsit soluția ideală prin care poți stoarce sucul de la o lămâie, fără să fii nevoit să tai fructul. Iată ce trebuie să faci.

Cum storci zeama unei lămâi fără să tai fructul

Vara în România este extrem de toridă, motiv pentru care temperaturile maxime ne creează o stare neplăcută. Simțim mereu nevoia de ceva bun, rece și dulce, pentru ca nivelul de energie să nu ne scadă pe parcursul zilei.

Lămâile sunt, cu siguranță, fructele care se consumă cel mai mult în perioada călduroasă. Indiferent că preparăm o limonadă savuroasă, punem felii de lămâie în salate, mâncăruri sau în paharul cu apă plată, pentru a-i da un gust răcoritor, citricele sunt la mare căutare, pe timp de vară.

Punem pariu că atunci când cumperi lămâi pentru a face limonadă, te gândești că va trebui să muncești din greu pentru a felia fructele, ca să le poți stoarce de zeamă. Ei bine, utilizatorii de pe Instagram au găsit un truc genial care te ajută să obții suc de lămâie, fără să tai fructele.

Adio, cuțite. Un clip devenit viral pe rețelele sociale ne arată că tot ce trebuie să facem este să înțepăm unul dintre capetele lămâii cu o scobitoare, iar apoi vom putea stoarce zeama fără probleme.

Cum prepari cea mai bună limonadă pe timp de vară

Dacă ai poftă de o băutură răcoritoare și delicioasă, poți încerca această rețetă de limonadă cu mentă și ghimbir. Ai nevoie de:

  • 2 lămâi
  • 4 pahare cu apă minerală
  • 4 linguri cu miere
  • o mână de mentă
  • cuburi de gheaţă
  • 1 linguriţă de ghimbir ras

În primul rând, vei tăia lămâile în jumătăţi, după care le vei stoarce. Se pune zeama într-un bol, se adaugă apa minerală, ghimbirul, mierea, frunzele de mentă tocate mărunt şi se amestecă foarte bine.

De preferat, limonada se pune puțin la rece sau se toarnă direct în pahare, peste care adaugi cuburile de gheaţă.