Cum obții cel mai fraged aluat pentru plăcinta cu mere. Secretul pe care niciun patiser nu ți-l va spune

de: Andreea Vînătoru
02 06. 2024

Plăcinta cu mere este una dintre cele mai gustoase prăjituri. Este un preparat foarte delicios și se prepară destul de ușor și simplu. Acest desert este făcut din aluat fraged, însă nu multe gospodine știu cum să-l preparare. Secretul pe care niciun patiser nu ți-l va spune!

Așa faci cel mai fraged aluat pentru plăcinta cu mere

Cine nu iubește plăcinta cu mere? Acest desert este un adevărat deliciu și merge de minune savurat în zilele de vară.Modul de preparare este extrem de ușor, iar ingredientele le aveți deja în casă. Totuși, pentru ca plăcinta de mere să iasă gustoasă și aromată, trebuie să știți cum să preparați aluatul. Mai jos aveți rețeta detaliată, pas cu pas:

Ingrediente plăcintă cu mere:

  • 500 g făină;
  • 200 g unt moale/untură;
  • 100 g smântână;
  • 1 ou;
  • 150 g zahăr;
  • 2 fiole zahăr vanilat;
  • 10 g praf de copt;
  • 1 vârf de cuțit de sare.

Umplutură:

  • 1, 5 kg mere;
  • 3 linguri zahăr;
  • 1 linguriță cu vârf scorțisoară.

Mod de preparare:

Pentru a face umplutura plăcintei cu mere, spală merele prima dată sub jet de apă rece și dă-le pe răzătoarea mare. Le puteți lăsa și coaja, dacă doriți. Pune-le la călit într-un vas mai mare care nu se lipește, cu 3-5 linguri de zahăr. Adaugă și scorțișoara după aproximativ 5 minute. Amestecați până se evaporă toată apa, apoi lăsați compoziția la răcit.

Pentru ca aluatul să iasă fraged, trebuie să urmați niște pași simpli! Într-un bol mare, freacă untul foarte bine cu zahărul. Adaugă esența de vanilie și oul și bate ușor până obții un rezultat cremos și închegat. Pune și smântâna și amestecă până la omogenizare.

Separat, într-un alt bol, combină făina cu sarea și praful de copt, apoi adaugă peste amestecul cremos, amestecând bine cu o lingură de lemn. Când aluatul începe să se întărească și nu mai poate fi amestecat cu lingura, frământă cu mâna.

Aluatul trebuie să nu mai fie lipicios pentru plăcinta cu mere. La final, după ce ați terminat de frământat, împarte-l în 2 bile egale. Presară făină pe masă și întinde cu făcălețul una dintre bile. Prima foaie se pune în tavă și se așază umplutura de mere deasupra. Se întinde și a doua bilă de aluat și se pun iar mere peste ea. Deasupra se mai pune o foaie subțire de aluat. Tava se dă la cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute. După ce s-a copt, se lasă la răcit și se presară zahăr pudră pe deasupra plăcintei. Se poate servi simplă sau cu înghețată. Poftă bună!