Cum îți protejezi roșiile din grădină de dăunători. Trucul unui grădinar iscusit, îl face an de an

de: Ioana Bucur
08 05. 2023

Un grădinar cu experință a dezvăluit unul dintre cele mai utile trucuri. Află, din rândurile de mai jos, cum poți să îți protejezi roșiile din grădină de dăunători fără să folosești substanțe chimice toxice sau pesticide.

Cum îți protejezi roșiile din grădină de dăunători

Venirea primăverii înseamnă, pentru cei care locuiesc la casă, primele pregătiri pentru amenajarea grădinii. Planurile celor care își doresc să pună pe masă produse crescute chiar de ei includ, fără doar și poate, și roșiile. Sunt ușor de cultivat, dacă ținem cont de câteva sfaturi de la specialiști.

Nu doar oamenii așteaptă cu nerăbdare momentul în care încep să se formeze aceste legume zemoase și aromate, sunt adesea ținta anumitor insecte.

Un utilizator TikTok, cunoscut pe platformă sub numele @plantedinthegarden, a împărtășit un truc folosit de pe vremea bunicului său pentru a proteja roșiile din grădină de dăunători. Este o soluție simplă, fără substanțe chimice toxice sau pesticide.

Tehnica este o formă de plantare însoțitoare, un proces în care grădinarii plantează împreună diverse specii de plante, care conferă beneficii unice celor învecinate. Tot ce trebuie să faci, spune el, este să pui gălbenele lângă roșii.

„Gălbenelele vor atrage multe insecte benefice precum albinele și viespi parazite. Și când floarea înflorește, produce un miros puternic care respinge dăunătorii nedoriți.

Aceste flori nu sunt pretențioase, sunt foarte ușor de cultivat”, explică el în videoclip.

Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci cu răsadurile de roşii la câteva săptămâni de la plantare. Aşa vor rodi toată toamna

„Sunt ajutoare minunate în grădină”

Bărbatul recomandă să punem în sol gălbenele și roșii în raport de unu la unu. Florile ar trebui culese, pentru semințele pe care le putem planta anul viitor.

Trucul a stârnit un val de reacții din partea internauților.

„Galbenelele sunt ajutoare minunate în grădină! Le plantez în fiecare an”, „Fac asta în fiecare an și obțin roșii delicioase” – au fost câteva dintre comentarii.

O persoană nu a fost tocmai încântată când a auzit despre viespi parazite. A fost lămurit însă rapid cu privire la rolul lor benefic:

„Se folosesc de alte insecte pentru a se reproduce, foarte bune pentru controlul dăunătorilor, nu sunt viespile obișnuite pe care le știm cu toții”, i-a explicat un alt utilizator.

Te-ar putea interesa și: Când trebuie udate roșiile ca să crească mari și zemoase. Greșeala pe care nu trebuie să o faci sub nicio formă