Cum îți dai seama dacă ai Omicron chiar dacă ești vaccinat, conform dr. Beatrice Mahler

Cum îți dai seama dacă ai Omicron chiar dacă ești vaccinat, conform dr. Beatrice Mahler
Cum îți dai seama că ai fost infectat cu Omicron? Simptome pentru persoanele vaccinate

Cum poți să-ți dai seama dacă ești infectat cu Omicron chiar dacă ai ales să-ți administrezi serul împotriva COVID-19? Doctorul Beatrice Mahler vine cu detalii pentru acest caz. Care sunt simptomele care vor ieși în evidență?

Simptome pentru Omicron: ce simți dacă ești vaccinat sau trecut prin boală

Avem parte de noi semne de întrebare odată cu apariția tulpinii Omicron a virusului COVID-19. Majoritatea oamenilor se întreabă cum se comportă acesta și care sunt simptomele pentru oamenii care sunt vaccinați împotriva virusului chinez sau au trecut prin boală.

Maganerul Institutului ‘Matei Nasta’ din Capitală a venit cu mai multe detalii în acest sens și a vorbit despre primele semne care pot trăda infecția Omicron. Mai exact, este vorba despre durerile în zona capului. Medicul a explicat că și această variantă a virusului pare mai blândă, dar poate provoca forme severe de boală.

Până în acest moment, conform datelor oficiale, au fost depistate cel puțin 300 de cazuri de Omicron în România, iar ca și în celelalte variante tulpina afectează mai degrabă căile respiratorii superioare, adică simptomatologia este undeva în zona capului – dureri de gât, dureri de cap, febră sau frisoane.

„Această simptomatologie, la persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală, adică cele care au un nivel de protecție prin anticorpi, se remite după câteva zile. Simptomatologia aceasta nu este atât de alarmantă pentru persoanele protejate”, a adăugat medicul în cursul zilei de sâmbătă, la Digi24.

” De ce rămâne la nivelul căilor aeriene superioare? „

Specialistul a atras atenția la faptul că virusul a căpătat o altă proprietate – transmite mult mai rapid. Medicul a subliniat că trebuie ca populația să continue să se protejeze, chiar dacă există concluzia medicilor care arată că ar fi o variantă mai blândă.

„De ce face Omicron asta, de ce rămâne la nivelul căilor aeriene superioare? Se pare că mutațiile pe care le-a suferit virusul prin trecerea de la Delta la Omicron nu mai au capacitatea să recunoască țesutul pulmonar. Acest lucru este un fapt bun, dacă ne gândim la cazurile de Delta și cazurile extrem de severe pe care le-am avut în terapie intensivă”, spune Beatrice Mahler.

Cazurile de Omicron de la unitatea medicală mențională nu sunt foarte multe, „de obicei pacienții care au această tulpină reușesc să fie tratați la domiciliu, pentru că nu sunt forme severe și nu sunt forme care să impună spitalizarea. La Marius Nasta sunt puțini pacienți în acest moment și în terapie intensivă, și pe secție și acesta este un lucru care ne bucură”, a adăugat specialistul.