Cum îţi dai seama că ouăle din piaţă nu sunt de ţară, de fapt. Detaliul care arată clar că eşti păcălit
Mulți dintre români cumpără ouă mai scumpe cu promisiunea vânzătorilor că acestea sunt ouă de țară. De multe ori nu este adevărat. Astăzi îți dezvăluim un truc care te va ajuta cum să îţi dai seama că ouăle din piaţă nu sunt de ţară, de fapt. Detaliul care arată clar că eşti păcălit.
Cum recunoști ouăle de țară. Ce formă au cele de fermă
Există câteva semne după care poți să îți dai seama dacă un ou este de ţară sau nu, pentru a nu fi păcălit atunci când le cumperi din piaţă sau de la alți producători.
Românii încearcă să mănânce sănătos și aleg să cumpere ouă de țară de la diverse surse, însă produsele nu au diferit decât prețul mai mare, în rest fiind unele ordinare.
Câte ouă consumă românii
Conform statisticilor Uniunii Crescătorilor de Păsări, un român consumă în medie 250 de ouă pe an.
Ouăle fac parte din categoria alimentelor destul de sensibile, astfel că sub nicio formă nu trebuie consumate dacă nu sunt în perioada de valabilitate. În mod normal, termenul de valabilitate al unui ou este de 30 zile.
Ouăle de țară sunt mai mici
Astăzi vă prezentăm câte semne la care este bine să fim atenţi, dacă vrem să fim siguri că nu suntem păcăliţi atunci când ni se spune că achiziționăm ouă de ţară.
Principala diferenţă dintre un ou de ţară şi un ou de la o găină crescută într-o crescătorie este dată de conţinutul nutritiv, însă acest lucru îl poate stabili numai specialiştii prin teste.
Cum este forma oului de țară
Ceea ce putem observa cu ochiul liber este forma oului. Cel de ţară este de obicei mai mic decât cel de la găinile crescute în ferme.
Un al doilea semn după care ne putem da ghida dacă un ou este de ţară sau nu ţine tot de forma lui. Astfel, ouăle de ţară sunt mai ascuţite la vârf, în timp ce cele de fermă sunt uşor rotunde, ne mai învață experții alimentari.
Ștampila dă de gol ouăle care nu sunt de țară
În plus, ouăle de ţară mai pot fi deosebite foarte ușor pentru că nu au trecută pe ele data, nici cea când au fost făcute, nici cea de expirare.
„Oul este cu siguranță alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos. Unde mai pui că oul este o esență de nutrienți- are proteine etalon, de cea mai înaltă calitate, minerale și vitamine, grăsimi esențiale- totul cu numai 80 de calorii. Dacă ar avea și un strop de fibre, am putea considera oul un aliment complet”, a spus Mihaela Bilic despre banalul ou.