Cum își rotunjea Ion Dichiseanu veniturile, de fapt. Se ocupa singur de asta pentru că avea o pensie mizeră după o viață de muncă

Cum își rotunjea Ion Dichiseanu veniturile, de fapt. Se ocupa singur de asta pentru că avea o pensie mizeră după o viață de muncă
Cum isi rotunjea Ion Dichiseanu veniturile, de fapt

Ion Dichiseanu a murit, iar o țară întreagă îl plânge pe unul dintre cei mai mari actori români ai ultimelor decade. Câți bani câștiga, de fapt, Dichi din spectacole și ce pensie infimă avea. Se ocupa singur de asta, după o viață de muncă. Cum reușea maestrul să facă bănuți extra.

Cum își rotunjea Ion Dichiseanu veniturile, de fapt

Doliu în teatrul și cinematografia românească. Marele actor Ion Dichiseanu a murit, lăsând o țară întreagă îndurerată. Artistul a încetat din viață joi, 20 mai, la vârsta de 87 de ani. Dichi, așa cum îl alintau prietenii pe maestru, era internat în spital de o lună de zile, din cauza unor probleme de sănătate care nu-i dădeau pace.

Inima i s-a oprit la ora 15.00 la Spitalul Floreasca din București, acolo unde Ion Dichiseanu fusese internat în luna aprilie. Deși lucrurile păreau să meargă mai bine, în ultimul timp, deoarece actorul dădea semne că starea lui de sănătate se ameliorează, iată că verdictul final a fost unul mult prea crud.

Ion Dichiseanu nu avea o avere impresionantă. Potrivit informațiilor apărute în presă acum câțiva ani, marele actor român primea o pensie de 1500 de lei, iar pe fiecare reprezentație artistică pe care o performa lua 150 de lei. De asemenea, lui Dichi îi intrau bani frumoși în buzunare când încasa chiria de pe un spațiu comercial pe care-l deținea în Capitală.

„Am de 24 de ani acest spaţiu şi a fost permanent închiriat. A funcţionat o perioadă foarte bună ca minimarket, iar ultimele cinci luni au închiriat nişte turci pentru pizzerie, doar că nu le-a mers şi au închis. Aşa înveţi ce merge şi ce nu. Financiar vorbind, spaţiul acesta pot să spun că m-a ajutat foarte mult. Din păcate nu mai am altele.

Într-un teatru particular repeţi de zece, douăzeci de ori până ieşi la rampă cu un spectacol. Primesc 150 de lei pe reprezentaţie, dar nu mă plâng, aceasta este menirea mea pe pământ şi nu o văd ca pe un sacrificiu”, declara Ion Dichiseanu, acum șase ani, pentru click.ro.

De ce a murit, de fapt, Ion Dichiseanu

Regretatul actor a murit din cauza unor complicații la plâmâni. Ion Dichiseanu s-a infectat cu o bacterie din spital, în timpul unei proceduri pulmonare, lucru care a dus la deteriorarea stării sale de sănătate. Dichi a fost internat mai bine de o lună la Spitalul Floreasca din Capitală.

„S-a dus să facă o radiografie, o simplă radiografie, pentru că i se părea că simte ceva la un plămân. Și i-am spus să merge să facem radiografia ca să se liniștească. Analizele au fost interpretate greșit. Ni s-a spus că este cancer. Nu are niciun cancer! Deci oamenii de acolo au citit că ar avea cancer. L-au trimis la o bronhoscopie, la o altă clinică privată, pentru a i se preleva și o biopsie.

La acea biopsie, o bacterie i-a infectat plămânul. Nu este vorba despre coronavirus. Este o bacterie foarte agresivă. Din punctul meu de vedere este o minune că vorbim despre el astăzi și că este încă alături de noi. A avut un diagnostic greu. Așa a ajuns la Spitalul Floreasca și medicii de acolo l-au pus pe picioare”, mărturisea Ioana Dichiseanu, acum ceva timp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI