Cum înmoi pâinea întărită de câteva zile, de fapt. Trucul genial și la îndemâna oricui

Cum înmoi pâinea întărită de câteva zile, de fapt. Trucul genial și la îndemâna oricui
Functioneaza si cu croisante sau briose

Este greu să terminați o pâine întreagă înainte de se învechi. Există câteva trucuri care readuc la viață pâinea veche.

Cel mai eficient truc este pulverizarea pâinii cu apă și coacerea ei. Se pare că este posibil să readuceți la viață pâinea care s-a învechit. Există de fapt o mulțime de modalități de a face acest lucru.

De ce se întărește pâinea

Știați că pâinea începe să se usuce la câteva minute după ce a fost scoasă din cuptor? Acest proces are loc pe măsură ce pâinea pierde umezeală și căldură. De fapt, este un lucru bun, pentru că este ceea ce ajută la consolidarea pâinii fierbinți și proaspete, astfel încât să o puteți felia.

Dar pe măsură ce se pierde mai multă umiditate, se formează mai multe cristale de amidon, iar pâinea începe să devină tare ca piatra.

Vestea bună este că adăugarea de căldură și umiditate înapoi în pâine o poate face din nou moale și pufoase. În multe cazuri, pâinea nu va fi la fel ca scoasă din cuptor, dar va fi în continuare plăcută.

Cele mai bune moduri de a reîmprospăta pâinea veche

Puneți o tulpină de țelină în punga cu pâine. Țelina conține multă apă și este posibil ca pâinea uscată să absoarbă o parte din umezeală.

Metoda microunde

Această metodă funcționează, dar și crusta va deveni moale. Înfășurarea pâinii într-un prosop de hârtie umed îi dă umezeală, iar cuptorul cu microunde adaugă căldură. Deci, în teorie, ar trebui să aveți toate elementele care readuc prospețimea în pâine.

Totuși coaja pâinii devine moale, iar dacă nu o consumați repede, revine înapoi la textura dură.

Cea mai bună variantă este să stropești bine pâinea cu apă și să o bagi la cuptorul încins la 200 de grade pentru câteva minute. Veți avea pâine proaspătă, cu coajă crocantă, numai bună de servit cu orice fel de mâncare, de la tocănițe, ciorbe, până la mic dejun, unsă cu unt sau dulceață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI