Cum îngrijești corect plantele din ghivece iarna, de fapt. Greșelile pe care le fac mulți români

Cum îngrijești corect plantele din ghivece iarna, de fapt. Greșelile pe care le fac mulți români
Cum să ai grijă de plantele tale în sezonul rece? Ce trebuie să faci cu cele plantate în ghivece?

Cum poți să ai grijă de plantele tale chiar și în sezonul de iarnă? Chiar mulți iubitori ale acestor frumuseți fac unele greșeli catastrofale. Cum trebuie să le îngrijești în mod corect într-un sezon care nu le priește neapărat?

Cum să ai grijă de plantele tale în timpul iernii? Ce trebuie să le faci celor din ghivece?

Mulți oameni adoră plantele și aleg să le aibă în locuința lor în diferite moduri. Acestea dau un aer proaspăt și nou camerei, dar ajută și la ambianță. O casă plină de flori colorate și bine îngrijite spune multe despre gazdă.

Deși sunt momente în care preferi să le pui în apă într-o vază, de cele mai multe ori te gândești să le cumperi și să te bucuri de ele pe termen lung, astfel ajungi să cumperi flori din ghivece. Sezonul rece nu e preferatul multor plante, iar tocmai acum trebuie să ai o mai mare grijă la felul în care le tratezi.

Nu trebuie să depui un efort uriaș pentru asta, dar trebuie totuși să le inspectezi periodic pentru a te asigura că totul este în regulă. Acestea nu trebuie băgate în casă dintr-o dată pentru că diferențele mari de temperatură le vor afecta enorm, iar în modul acesta își vor pierde frunzele sau vor muri.

Alte sfaturi

Este recomandat să le muți atunci când temperaturile încep să scadă câte puțin, lăsându-le câteva ore în casă, ulterior alte ore din nou la aerul de afară. Un alt truc este să nu lași ghivecele lângă surse de căldură sau lângă ferestre unde temperaturile sunt destul de scăzute.

Mai mult decât atât, nu uita să ștergi plantele atunci când le aduci de afară la interior. Este de folos să utilizezi o lavetă pentru a le curăța frunzele. Praful depus pe ele poate să le împiedice să absoarbă nutrienții.

Mai trebuie să știi că apa este foarte importantă pentru ca plantele să supraviețuiască, dar trebuie să știi că multe dintre acestea intră în perioada de repaus vegetativ, adică într-un moment de odihnă. În timpul acesta, multe plante nu au nevoie de foarte multă apă, ci doar cât să aibă pământul umed. Poți să testezi cel mai bine lucrul acesta cu degetul.

Care sunt florile iernii?

Cele de mai jos adoră sezonul rece și sunt perfecte pentru a fi plantate în grădina ta.

  • Trandafirii Crăciunului
  • Daphne odora
  • Isomnia de iarnă
  • Hamamelis virginiana sau Alunul Vrăjitoarelor
  • Ghioceii
  • Ciclaminele
  • Iernița – Eranthis hyemalis
  • Erica carnea
  • Camelie
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI