Cum i s-a schimbat corpul după ce a luat noul virus. Transformarea șocantă a acestui bărbat

de: Filon Stan
22 05. 2020

O poveste cutremurătoare vine din Statele Unite ale Americii, acolo unde un asistent medical care arăta ca un halterofil a contractat noul virus. Cum i s-a transformat trupul după o lună și jumătate de spitalizare, l-a lăsat cu gura căscată chiar și pe el.

Un american a slăbit 22 de kilograme, după ce s-a infectat cu coronavirus

Mike Schultz este asistent la un spital din San Francisco. Are 47 de ani și se gândea că este un om puternic, care nu se poate îmbolnăvi de coronavirus. A aflat însă pe pielea sa ce poate face noul virus. A luat infecția în timpul unei petreceri la care a participat la jumătatea lunii martie, când încă nu fusese impuse măsurile de protejare împotriva coronavirusului. A avut doar o tuse ușoară, apoi a început să facă temperatură, după care a sesizat că respira cu foarte mare dificultate. Atunci s-a decis să meargă la spital, unde a fost internat pe loc.

“Am început să am febră, până la 39,5 grade Celsius, tușeam tot mai mult și-mi era tot mai greu să respir. Atunci am decis să merg la spital. Era prea dificil să mai respir. Și, fiind asistent medical, mi-am dat seama că nu era de bine. M-am dus la spital și m-au internat pe loc”.

Un american a slăbit 22 de kilograme, după ce s-a infectat cu coronavirus

”Mi-a venit să plâng când m-am uitat în oglindă”

Timp de patru săptămâni și jumătate, bărbatul a stat conectat la un ventilator care l-a ajutat să respire. Cazul său este însă unul fericit, deoarece a reușit să își revină, chiar dacă slăbise între timp nu mai puțin de 22 de kilograme!

“Nici nu mi-a venit să cred că eu sunt. Adică… aveam păr și mi-au ras barba pentru că au fost nevoiți să-mi facă o traheotomie și pierderea în greutate… mi-a venit să plâng când m-am uitat în oglindă. Habar nu aveam cât timp am stat acolo (internat, n.r.)”.

Mike încă nu este bine. A rămas cu o tuse rebelă și nu poate respira la fel de bine ca înainte, pentru că plămânii nu și-au revenit la capacitatea maximă. Unele studii arată că pacienții care supraviețuiesc infecției de coronavirus rămân cu sechele grave pentru toată viața. Bărbatul a vrut să tragă un semnal de alarmă și să arate lumii întregi că nu este de jucat cu această infecție, chiar dacă nu sunt probleme medicale preexistente, cum a fost și cazul său, care era perfect sănătos.