Cum i-a afectat poluarea pe cei care au murit după infectarea cu noul virus. Ce spun studiile

Cum i-a afectat poluarea pe cei care au murit după infectarea cu noul COVID-19

Noi studii stau la temelia explicației impactului pandemiei asupra vieților oamenilor din lumea întreagă, dar și a deceselor produse din cauza COVID-10. Cum i-a afectat poluarea pe care care au murit din cauza coronavirus?

Cum i-a afectat poluarea pe care care au murit după infectarea cu noul virus?

Aerul poluat crește riscul problemelor respiratorii care au devenit fatale pentru cei testați pozitiv cu coronavirus. Poluarea afectează oamenii zilnic, dar treptat și în timp. Din cauza virusului, efectele acesteia se văd extrem de rapid. Un studiu indică faptul că poluarea aerului este asociată cu un număr mare de decese ale COVID-19. Analiza arată că aerul murdar este legat semnificativ de persoanele infectate cu coronavirus, rata decesului de după începerea pandemiei crescând cu 15%.

Cu toate astea, dat fiind faptul că oamenii au fost nevoiți să rămână în case, cercetările efectuate în SUA au calculat un aer mai curat în Manhattan, care în trecut ar fi putut salva sute de vieți. Analiza mai indică și că diferențele sunt extrem de mari la nivelul de aer toxic, sugerând oamenilor din zone poluate că sunt mai susceptibili să moară din cauza coronavirus decât cei care locuiesc în zone mai curate, arată theguardian.com.

Oamenii infectați cu COVID-19, afectați de poluare
Oamenii infectați cu COVID-19, afectați de poluare

Un aer mai curat va contribui la reducerea deceselor

Un raport al oamenilor de știință din Italia notează că rata ridicată de deces observată în nordul țării este corelată cu cel mai ridicat nivel de poluare al aerului, declarând că descoperirile lor ar putea fi utilizate pentru a se asigura că în zonele cu nivel ridicat de poluare se iau măsuri suplimentare.

Partea bună este că poluarea din lumea întreagă a scăzut deja din cauza blocajelor răspândite ca impact al pandemiei de coronavirus. Oamenii de știință sunt optimiști și susțin că asigurarea pe viitor a unui aer mai curat va contribui la reducerea deceselor cu COVID-19.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI