Cum frăgezești corect carnea de vită, de fapt. Trucul la care nu vei mai renunța niciodată!
Cum frăgezești corect carnea de vită, de fapt, potrivit experților în bucătărie. Gătirea cărnii de vită este o provocare chiar și pentru bucătari. Puțini știu care este secretul, pentru ca bucățile de carne să devină fragede și delicioase. Așadar, în rândurile de mai jos te învățăm trucul la care nu vei mai renunța niciodată.
Cum să ai o carne de vită fragedă. Ce trebuie să faci
Carnea de vită reprezintă o mare provocare pentru români, în contextul în care țara noastră nu este o mare consumatoare a acestui aliment. Carnea de vită este o carne pretențioasă ce necesită o mai mare atenție atunci când este gătită.
Astfel, dacă vrei să mănânci o carne de vită bine gătită, trebuie să ții cont de câteva reguli, pentru ca bucata ta de carne să nu se întărească și masa să fie un adevărat fiasco.
Congelarea, prima soluție de frăgezit a cărnii de vită
Carnea de vită este un aliment delicios, însă nu va fi deloc așa dacă nu respecți câteva reguli bine stabilite. Cu o carne de vită bine gătită vei putea face față chiar și celor mai pretențioși musafiri. O soluție de frăgezire a cărnii de vită, propusă de către experții în ale bucătăriei, este congelarea ei prealabilă.
Este un procedeu mai îndelungat, dar care va avea rezultate cu fiecare ocazie. Carnea se congelează bine la congelator, după care trebuie decongelată încet. Marii bucătari recomandă ca decongelarea cărnii de vită să se facă în apă rece. Această metodă va garanta un preparat fraged, indiferent de cu modalitatea ei de gătire.
Frăgezește carnea de vacă cu ajutorul oțetului
O altă metodă de frăgezire a cărnii de vită testată și recomandată de marii bucătari este să adăugăm o lingură de oțet pentru fiecare kilogram de carne, în timp ce carnea fierbe. Astfel, se pune câte o lingură de oțet pentru fiecare kilogram de carne în apa în care aceasta se pune la fiert.
Cei care nu vor să folosească oțet pentru frăgezirea cărnii de vită pot folosi cu același succes suc de lămâie sau un vin de bună calitate. În plus, carnea de vacă poate fi lăsată la marinat cu o zi înainte de a fi pregătită. Frăgezirea ei va fi garantată.
Ce trebuie să mai faci pentru o carne de vită fragedă
Nu în ultimul rând, trebuie precizat că membrana albă de pe suprafața cărnii să fie îndepărtată pentru rezultatele scontate. Aceasta nu va permite frăgezirea și, în plus, va împiedica marinada să pătrundă bine în carne.