Cum fierbi ouăle fără să le crapi coaja, de fapt. Trucul este extrem de simplu

de: Năstase Mirabela
28 12. 2021

Cum fierbi ouăle fără a le crăpa coaja. Poți folosi un truc extrem de simplu și de util pentru această situație. Deși mulți sunt de părere că nimic nu poate fi complicat în a fierbe niște ouă, sunt totuși niște secrete la mijloc, pentru ca operațiunea să fie un succes: adică ouăle să fie gustoase și să aibă și consistența care trebuie.

Cum fierbi ouăle fără să le crapi coaja

Fie că preferi ouăle fierte moi, tari sau cleioase, probabil că ți-ai dori ca coaja acestora să nu se crape. Pentru a evita acest lucru, trebuie să ții cont de un truc extrem de simplu. În primul rând, ouăle nu trebuie să fie reci, ci la temperatura camerei, așadar ar trebui să le scoți din frigider.

O altă greșeală care poate face ca ouăle să se crape în timpul fierberii, este aceea de a pune ouăle în apa fierbinte. Este total greșit acest lucru, iar ca urmare, ouăle se pot sparge. Metoda corectă aceea de a așeza ouăle în apa rece, iar după aceea poți pune oala pe foc, ca să le fierbi.

Alte trucuri pentru a fierbe ouăle

Apoi, poți să le fierbi așa cum îți place. Așadar, dacă le preferi fierte moi pentru micul dejun, trebuie să știi că ele se lasă să stea în apa fierbinte vreme de patru minute. Trebuie să mai știi că ouăle cleioase se fierb timp de șase minute, cele tari se lasă la fiert între 10-15 minute. Pentru a face ouă poșate, trebuie să spargi oul și să îl pui într-un vas mic ori chiar într-un pahar. Se toarnă apoi apa într-o oală și se pune pe foc. Atunci când începe să se formeze mici bule pe fundul apei, este momentul în care temperatura apei se apropie de punctul de fierbere.

Apoi, se toarnă puțin oțet sau zeamă de lămâie, ca să strângi albușul în jurul gălbenușului și a împiedica spargerea sa. Folosește apoi un tel ca să amesteci apa din oală și să formezi un vârtej. Se toarnă oul în centrul vârtejului, ca să te asiguri ca albușul să rămână lângă gălbenuș. Atunci când este gata, oul o să se ridice la suprafață.

Dacă nu știi cum să cureți ouăle ușor, un alt truc îți poate veni în ajutor. Poți să le pui în apa cu gheață, ele suferind astfel un șoc termic, apoi o răcire completă.