Cum faci prăjitura Tosca la tine acasă. Ingredientul care o face la fel de delicioasă ca în cofetării

de: Bișinicu Andreea
26 01. 2022

Atunci când ai poftă de ceva bun și vrei să prepari un desert simplu, ușor și extrem de delicios, gospodinele îți recomandă să apelezi la rețeta de prăjitură Tosca. Ai nevoie de câteva ingrediente pe care le găsești, cu siguranță, la tine în cămară, iar rezultatul este unul cu adevărat gustos.

Rețetă pentru cea mai bună prăjitură Tosca

Pentru serile în care vrei să-ți impresionezi prietenii, musafirii sau partenerul de viață, prăjitura Tosca este salvarea ta. Este un desert senzațional. Iată cum se prepară.

Ingrediente:

Pentru cremă:

600 ml lapte
60 g amidon
200 g unt
o lingura extract sau esenta de vanilie
un praf de sare
8 galbenusuri
200 g zahar

Pentru blat:

100 g seminte de mac
4 linguri de faina ( 80 g )
un praf de sare
1 lingurita praf de copt
8 albusuri
200 g zahar

Pentru glazură:

100 ml smantana dulce pentru frisca
50 g unt
200 g ciocolata amaruie

Pentru stratul de biscuiți :

30 biscuiti simpli
10 ml cafea tare

Mod de preparare:

La început se pregătește blatul. Albușurile se bat foarte bine cu un praf de sare, până încep să se omogenizeze. Apoi se adaugă câte puțin zahărul, amesteci până când obții o bezea lucioasă și tare. Adaugi macul și îl amesteci încet cu o spatulă. La final, încorporezi făina cernută și praful de copt.

Ia o tavă de 25×35 cm și adaugă hârtie de copt, iar mai apoi pui compoziția, pe care o vei întinde bine pe toată suprafața tăvii. Lasă blatul la cuptor, timp de 25-35 de minute la 180 de grade, până începe să se rumenească.

Între timp, trebuie să prepari crema. Pune într-o cratiță gălbenușurile, pe care le amesteci cu un praf de sare și zahăr, până obții o compoziție cremoasă. Adaugă, apoi, amidonul, toarnă laptele și pune vasul pe foc. După 5 minute, se adaugă untul cubulețe, esența de vanilie și se amestecă până devine o compoziție omogenă.

În continuare, toarnă crema peste blatul de albușuri direct în tava și nivelează totul bine. Pentru glazură topești ciocolata împreună cu smântâna dulce și untul la foc mic sau la cuptorul cu microunde.

Pune prăjitura la frigider câteva ore sau cel mai bine peste noapte, iar apoi o vei tăia cubulețe cu un cuțit încălzit. Desertul acesta va fi savurat atât de cei mici, cât și de cei mari.