Cum faci pate de soia acasă, de fapt. Rețetă genială pentru Postul Paștelui VIDEO
Perioada postului vine cu câteva restricții alimentare pentru cei credincioși. Deși poate părea greu să renunți la produsele de origină animală, există foarte multe variante pentru a te bucura în continuare de rețetele tale favorite. Dacă nu știi ce să mai pui pe masă la micul dejun sau ce să le servești copiilor la o gustare, ai mai jos o opțiune delicioasă. Cum să faci pate de soia la tine acasă? Care sunt ingredientele de care ai nevoie și ce pași trebuie să respecți?
Rețetă pentru pate de soia: poți să îl faci rapid la tine acasă
Nu mai este o bătaie de cap în zilele noastre să reușești să ții postul, mai ales că mulți dintre oameni abordează acum un stil vegan.
Poți să găsești în supermarket-uri foarte multe produse care să le înlocuiască pe cele normale, astfel că îți este simplu să nu renunți la paharul de lapte de dimineață ori la bucățile de brânză din sandvișul de la prânz.
Soia sare în ajutor și când vine vorba despre un pateu pe care să îl servești copiilor ca gustare. În loc să cumperi pate vegetal din comerț, mai bine îl gătești singur. În modul acesta cunoști în detaliu ingredientele pe care le vei pune în preparat.
- Ingrediente
– 1 cană de boabe de soia
– 1 morcov mare
– 1 ceapă
– 2-3 linguri de ulei
– ½ țelină (opțional)
– 1 rădăcină de pătrunjel (opțional)
– 1 ceașcă de bulion (opțional)
-1 linguriță de mirodenii (cimbru, oregano, praf de usturoi)
– 1 legătură ceapă verde/pătrunjel (decor opțional)
Mod de preparare
Pregătește boabele de soia cu atenție. Ele se pun la înmuiat în apă cu cel puțin 12 ore înainte să le folosești în rețeta dorită. Pune-le la fier a doua zi și lasă-le pe foc până ce devin ușor de mâncat.
Cel mai simplu este să aștepți ca toate cojițele să se ridice deasupra. Pune boabele într-un castron și freacă-le între palme pentru a îndepărta cojițele rămase.
Adaugă ceapa și celelalte ingrediente preferate tocate mărunt, ulterior lasă la fiert alte 30-45 de minute. Scurge apa și pune totul într-un robot. Dacă simți că textura nu este destul de fină și lichidă, adaugă puțină apă calduță.
Este deosebit servit cu legume precum: roșii, ridichi, fâșii de ceapă verde sau o cremă din sfeclă. Pentru un plus de gust, consumă produsul pe o pâine cu semințe făcută în casă. Poți să folosești tartinele pe un platou la micul dejun ori la prânz, alături de alte bucate tot vegetariene.
youtube.com/watch?v=D85Lhxk-SC0