Cum faci ouăle prăjite perfecte. Trucul neștiut de multe gospodine pentru a ieși fără greșeală

Cum faci ouăle prăjite perfecte. Trucul neștiut de multe gospodine pentru a ieși fără greșeală
Cum faci ouale prajite perfecte. Trucul nestiut de multe gospodine pentru a iesi fara greseala

Există puține lucruri mai frumoase în această lume decât două ouă ochiuri prăjite perfect. Această opțiune culinară este indicată la micul dejun, dar poate fi o modalitate ușoară de a adăuga proteine ​​în tot felul de rețete: salate, sandvișuri, burgeri. Iată cum faci corect ouăle prăjite astfel încât să te bucuri de un gust super delicios.

Cum prepari ouă ochiuri perfecte

Ouăle prăjite sunt un fel de mâncare adorat de toată lumea. Renumite pentru ușurința cu care se prepară, dar și pentru că sunt gata în doar câteva minute, ouă ochiuri răsfață papilele gustative. Moale la interior și crocantă la exterior, rețeta nu are cum să nu fie pe placul mofturoșilor la mâncare. Dar cum faci ouăle prăjite perfect? Dacă și ție îți plac ouăle crocante la exterior și cu gălbenușul moale, ține cont de aceste sfaturi în bucătărie.

Cele mai tari trucuri pentru ouă tari, medii sau moi

În primul rând, alege tigaia potrivită. Cea mai indicată este tigaia antiaderentă, foarte practică și utilă. Deoarece ouăle nu se vor lipi de fundul tigăii, nu trebuie să torni ulei în exces în momentul gătitului.

Bună este și tigaia din fontă sau inox. În cazul acesta, asigură-te că pui suficientă grăsime, pentru a evita ca ouăle să se ardă sau să se lipească. Gustul suprem este conferit de untura clasică, aia pe care o punea bunica la prăjirea cărnii de porc. Untura trebuie folosită cu moderație, deoarece conține multă grăsime.

Trebuie să știi că ochiurile prăjite doar pe o parte vor avea gălbenușul moale, în timp ce gălbenușurile tari se gătesc pe ambele părți. Ouăle prăjite mediu necesită timp de gătit mai scurt pe partea cu gălbenușul, astfel încât acesta să fie semi-preparat.

Ouă ochiuri cu gălbenuș moale

Într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu, pune un strop de ulei. Sparge ouăle în tigaie și gătește-le timp de 3 minute sau până când albușul s-a închegat complet. Scoate ochiurile prăjite din tigaie și presară peste ele sare și piper.

Ouă cu gălbenuș gătit mediu

Într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu, topește puțin unt. Sparge ouăle în tigaie și lasă-le să se gătească puțin. Apoi întoarce-le, pentru câteva secunde, pe cealaltă parte și scoate-le din tigaie.

Ou prăjit cu gălbenușul tare

La foc mediu, toarnă puțin ulei într-o tigaie antiaderentă. Sparge ouăle în tigaie și gătește-le tot 3 minute. Diferența este aici dată de faptul că ochiurile trebuie întoarse pe cealaltă parte și gătite încă 2-3 minute. La final, pune ouăle prăjite pe o farfurie, pune sare și piper, apoi servește.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI