Cum faci ouă poșate în câteva secunde. Nu ai nevoie de apă clocotită. Trucul te va cuceri
Te-ai trezit din somn, te-ai îmbrăcat, ți-ai făcut toaleta și te pregătești să iei micul dejun. Cu toate acestea, nu știi ce să mănânci, nu-i așa? Ei bine, internauții au descoperit cel mai tare truc pentru a prepara ouăle poșate. Sunt gata în doar câteva secunde.
Trucul genial pentru a prepara ouă poșate în mai puțin de 1 minut
O utilizatoare de TikTok i-a încurajat pe urmăritorii săi să-și prepare ouăle poșate în cuptorul cu microunde, iar această metodă revoluționare reprezintă o adevărată schimbare de joc.
A stăpâni poșatul perfect cu apă clocotită și o tigaie reprezintă o provocare dificilă. Internautul a ținut să specifice faptul că hack-ul său pentru a poșa un ou durează doar câteva secunde și este atât de simplu.
Nu ai nevoie de aragaz, ci doar de cuptorul cu microunde. Tot ce trebuie să faci este să spargi un ou într-un bol pe care-l vei pune în aparat timp de maximum 45 de secunde.
„Recent am învățat cum să poșez un ou și mulțumesc oricui a fost pe TikTok. Spargeți un ou într-un castron mic, adăugați puțină apă – cât să acopere gălbenușul – și puneți-l la cuptorul cu microunde. După 30 – 45 secunde, iese oul poșat perfect.”, a mărturisit utilizatoarea Dana Rebecca Designs.
Citește și Cum faci un ou poșat perfect! Trucul pe care l-ai așteptat toată viața
Cum sună rețeta clasică de ouă poșate
Ouăle poșate sau ouă „ochiuri”, așa cum sunt denumite în folclorul românesc, reprezintă una dintre cele mai populare preparate ale micului dejun. Cum se prepară ele după rețeta clasică:
Pentru început, se pune apa la fiert într-un vas de 1,5 litri umplut trei sferturi cu apă. Apoi, vei adăuga 2 linguri cu oțet în apă. Oțetul are rolul de a împiedica albușul să se separe de ăalbenuș.
Se lasă apa la fiert, până când va atinge punctul de fierbere. Atenție, este important să nu lași apa să clocotească.
Apoi, tot ce trebuie să faci este să spargi oul în apa fierbinte, după care îl vei lăsa să fiarbă pentru patru minute, fără să-l atingi. Fii atent ca oul să nu se lipească de fundul vasului în care fierbe. Dacă se întâmplă asta, atunci va trebui să-l miști. La final, oul se scoate și se servește.
Citește și Cât timp trebuie să fierbi ouăle ca să iasă mai tari. Greșeala pe care o fac mulți oameni