Cum faci mulci de frunze și la ce îi folosești. Cel mai tare truc pentru românii de la curte
Dacă locuiești la curte cu siguranță știi că mai nimic nu se aruncă, ci totul se refolosește. Este și cazul frunzelor care cad din copaci toamna și care reprezintă un adevărat chin pentru gospodari.
Cum faci mulci de frunze și la ce îi folosești
Ei bine, tocmai aceste frunze te vor ajuta mai mult decât crezi. Ele conțin multe minerale și pot fi folosite ca materie organică pentru a îmbunătăți solul.
Nu trebuie să arunci frunzele, să le arzi sau să le sufli cu aparatul special. Poți face mulci din ele, iar solul va dezvolta multe proprietăți. Frunzele pot adăuga bacterii benefice solului, ajută la retenția de umiditate în solurile uscate și pot proteja plantele de frig.
Este bine să lași frunzele acolo unde au căzut sau să le pui în grădină. Ele formează un îngrășământ grozav pentru iarbă și pământul în care cresc florile.
Ce poți face cu frunzele uscate
Acest strat ajută la păstrarea umezelii și la protejarea rădăcinii florilor. În plus, insectele vor rămâne în stratul de frunze, lucru care ajută la polenizare și la un sol bogat.
Poți folosi frunzele căzute toamna drept compost. Pune-le în containerul pentru compost după ploaie, unde se vor descompune și vor fi face un compost ideal pentru flori și gazon.
Poți face multi din frunzele uscate. Mărunțește-le sau strivește-le bine când sunt uscate și pune-le în grădina cu flori primăvara, într-un strat gros de 10 centimetri.
Este un îngrășământ foarte bun și va izola plantele și legumele. În plus, le protejează de buruieni.
În plus, poți face tot fell de lucruri cu frunzele care cad toamna, de la cuiburi pentru arici sau le poți pune în pământul din ghivecele cu plante care sunt lăsate afară peste iarnă.