12 mai 2021 | 14:20

Cum faci mămăligă fără cocoloașe, de fapt. Secretul gospodinelor din Maramureș VIDEO

Diverse
Cum faci mămăligă fără cocoloașe, de fapt. Secretul gospodinelor din Maramureș VIDEO
Cum faci mamaliga fara cocoloase, de fapt

Secretul gospodinelor din Maramureș tocmai a fost dezvăluit. Toți românii gurmanzi se vor înghesui să afle cum se prepară cea mai bună mămăligă fără nici urmă de cocoloașe. Care este trucul ideal pentru ca preparatul tău să fie pufos și delicios. Trebuie să încerci și tu.

Cum faci mămăligă fără cocoloașe, de fapt

De când lumea și pământul, mămăliga a reprezentat una dintre cele mai gustoase preparate românești, fiind un element de bază în orice bucătărie. Unul dintre cele mai mari secrete tocmai a fost dezvăluit de către o bătrânică din Maramureș. Cum se face cea mai bună mămăligă fără cocoloașe. Secretul constă în locul și timpul de fierbere:

Doamna Ileana, o bătrânică în vârstă de 83 de ani, spune că mămăliga era un fel de „piatra de încercare” pentru orice tânără gospodină care dorea să impresioneze cu ale sale calități culinare:

„Pe vremea când eram tânără, trebuia să ştii să găteşti ca să arăţi că esti pregătită să te măriţi. Era ruşinos să nu ştii face o mămăligă. Pentru a nu face cocoloaşe, ea avea un secret, care însă nu mai e chiar un secret astăzi.

Toată lumea ştie că se pune oala cu apă şi sare la fiert şi când fierbe apa, pui făina de mălai. Dar nu e chiar aşa. Dacă pui făina când fierbe apa, se vor face cooloaşe şi ai nevoie să învârţi foarte energic cu telul, ca să le zdrobeşti şi tot o să rămână câteva.

În schimb, dacă pui făina înainte să înceapă să fiarbă apa foarte tare, făina se va dizolva foarte uşor în apă şi nu se vor forma cocoloaşele. Secretul era să o fierbem la foc mic. Pe atunci era mai greu cu focul în sobă, dar acum dăm flacăra mică la aragaz”, explică bătrâna.

Cât timp se fierbe, de fapt, mămăliga pe foc

Femeia susține că a descoperit secretul fierberii mămăligii în tinerețe, de la o persoană în vârstă. Trucul este să ții mămăliga pe foc pentru cel puțin 20 de minute dacă are o consistență mai moale. Dacă vei urma acest pas, mămăliga nu se va prinde de fundul oalei de pe aragaz.

De asemenea, doamna Ileana completează informațiile, spunând că, pe vremuri, mămăliga se prepara în focul de la sobă.

„M-a învăţat o femeie bătrână din sat că mămăliga insuficient fiartă poate fi foarte dăunătoare la stomac, astfel că dacă e puţin mai moale, poate fi fiartă la foc mic minim 20 de minute, fără să le prindă de fundul oalei”, a spus tanti Ileana, potrivit celor de la Adevărul.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Capital.ro
Blocurile de pe strada surpată din Slănic Prahova sunt evacuate chiar acum | Raed Arafat, decizie de ultimă oră
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro