Cum faci îngheţată de casă fără bucăţi de gheaţă. Secretul pentru a ieşi cremoasă VIDEO

de: Corina Oprea
24 07. 2023

Înghețata este cel mai iubit aliment în această perioadă, dar nu mulți știu să o pregătească acasă. Iată cum poți prepara cea mai bună înghețată, fără bucăți de gheață. Va ieși foarte cremoasă, cu o textură perfectă. Iată secretul pentru un preparat ideal pentru zilele caniculare.

Cum să faci cea mai bună înghețată de casă

Înghețata este cel mai îndrăgit aliment al verii, potrivit pentru zilele toride, în care nu știi cum să te mai răcorești. Este adevărat că există o mulțime de arome în comerț, dar niciuna nu se compară cu cea făcută acasă, cu cele mai bune ingrediente.

Puține gospodine știu, însă, cum să o prepare, astfel încât să iasă cremoasă. Află că există mai mulți pași pe care ar trebui să îi urmeze, pentru că doar așa vor avea un preparat cu o consistență perfectă.

Asigurați-vă că folosiți ingrediente de înaltă calitate. De exemplu, optați pentru lapte și smântână pentru frișcă ce au un procent mai ridicat de grăsimi. Cât despre ciocolată, trebuie să conțină un procent ridicat de cacao și de unt de cacao, în timp ce aroma de vanilie trebuie luată direct din păstăi sau extract de vanilie.

Dacă vrei să eviți ca înghețata să aibă fâșii de gheață, ar trebui să o scoți de la congelator la fiecare patru ore și să o amesteci. De asemenea, poți pune miere sau sirop de porumb, agave, orez, curmale pe post de îndulcitori, dar și gelatină.

Trucuri pentru o înghețată perfectă

Un alt truc pentru a preveni apariția urmelor de gheață în înghețata de casă este adăugarea unei cantități mici de alcool în baza de înghețată.

O altă tehnică cheie în prepararea înghețatei de casă este cunoașterea modului de a pregăti ouăle. Folosește doar gălbenușurile și asigură-te că nu există urme de albuș.

Pentru a obține o textură fină și cremoasă, este crucial să păstrezi ingredientele reci pe parcursul procesului de preparare.

Dacă dorești să adaugi bucățele de fructe proaspete sau ciocolată în înghețată, asigură-te că o faci în ultima etapă a procesului de preparare. Așa vei obține o distribuție uniformă a acestora și vor rămâne proaspete și crocante.

Cu ingredientele potrivite și trucurile menționate mai sus, vei reuși să prepari o înghețată cremoasă, bogată în arome și cu o textură perfectă. Așa că nu mai sta pe gânduri, urmează aceste sfaturi și bucură-te de o înghețată de casă demnă de aplauzele celor dragi!