Cum faci economie la apă pentru o factură mai mică. Nu mai spăla fructele sub jet de apă, niciodată!

Cum faci economie la apă pentru o factură mai mică. Nu mai spăla fructele sub jet de apă, niciodată!
Cum faci economie la apa pentru o factura mai mica. Nu mai spala fructele sub jet de apa, niciodata

Românii se confruntă cu facturi din ce în ce mai mari la utilități, iar sumele pe care trebuie să le dea din buzunar sunt incredibile. În lunile de iarnă este foarte important să îți dai seama cum poți fac economie la gaze, curent electric și apă, pentru ca facturile să nu-ți lase o gaură în buget. Iată câteva trucuri folositoare.

Cum să reduci factura la apă, pe timp de iarnă

Dr. Fatima Ajia are 10 ani de experiență în domeniul mediului, un doctorat în Studii Urbane și Planificare de la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie, iar cercetările ei se concentrează pe eficiența apei, politici publice și schimbări comportamentale pentru eficiența consumului de apă în gospodării.

Potrivit specialistului, oamenii consumă mult mai multă apă decât își dau seama. În timp ce, în unele zone ale planetei, seceta își spune cuvântul, în altele, oamenii înregistrează un consum extrem de ridicat, creând deficit de apă.

„În unele locuri din lume, am constatat că deficitul de apă este creat din cauza precipitațiilor insuficiente pentru a satisface nevoile oamenilor. Dar există și unele zone din întreaga lume în care se creează deficit de apă deoarece consumul este extrem de ridicat. Deci oamenii folosesc mai multă apă decât v-ați aștepta în mod obișnuit și, prin urmare, nu există suficientă resurse de apă pentru a satisface această cerere”, a declarat Fatima Ajia, potrivit celor de la Republica.

Trucuri geniale care te ajut să consumi mai puțină apă

Iată câteva trucuri esențiale care te vor ajuta să reduci factura la apă. În primul rând, evită să speli fructele și legumele sub jet de apă. Recomandat ar fi să umpli chiuveta cu apă, iar apoi să speli alimentele, consumând, astfel, mai puțină apă.

Specialiștii te sfătuiesc să-ți pui termostat și, astfel, vei putea vedea câtă apă consumi în fiecare zi. De asemenea, dacă vrei să economisești bani la factura de apă, este indicat să renunți la băile pline de spumă în cadă și să optezi pentru dușurile rapide de 5 minute.

Un alt truc genial de a economisi apa este să ții robinetul închis atunci când te speli pe dinți sau pe mâini. Chiar dacă nu-ți dai seama, prin acest gest vei economisi o cantitate considerabilă de apă. Specialiștii subliniază faptul că este important să fim responsabili și să reutilizăm cât mai multă apă putem, pentru a scăpa de o factură prea mare la utilități.

Nu în ultimul rând, nu porni mașina de spălat decât dacă este încărcată la capacitate maximă. Mai bine pui 5 kilograme de rufe la spălat o singură dată, decât să pui mai multe mașini cu mai puține haine, de mai multe ori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI