Cum faci corect clătite cu făină de ovăz, de fapt. Ce truc dă un gust genial aluatului

Cum faci corect clătite cu făină de ovăz, de fapt. Ce truc dă un gust genial aluatului
Cum faci corect clătite cu făină de ovăz, de fapt.

Cum faci corect clătite cu făină de ovăz și ce truc dă un gust genial aluatului. Este o variantă foarte simplă și rapidă ca să obții desertul ideal, fiind totodată și o variantă mai sănătoasă.

Cum faci corect clătite cu făină de ovăz, de fapt

Sunt multe rețete de clătite, dar cele din faină de ovăz sunt cu adevărat inedite. Acest desert este o alegere foarte bună și nici nu îți vei da seama că lipsește făina clasică din grâu. Iată o rețetă pe care o vei iubi, cu siguranță. Este o variantă mai săracă în calorii, fapt de luat în considerare de cei care sunt la dietă, și are și multe beneficii pentru organism, precum fibrele. Ovăzul dă și multă energie și este și ușor digerabil.

Clătitele cu făină de ovăz sunt foarte bune dacă le servești la micul dejun sau în orice moment al zilei. Însă există un secret. Aluatul este foarte bun dacă-l mănânci cel târziu a doua zi. Gustul de sirop de arțar este foarte bun și le dă clătitelor o savoare aparte. Iată ingredientele și modul de preparare:

140 de g de fulgi de ovăz
50 de g de nuci pecan
o linguriță de scorțișoară
50 de g de nuci românești
un vârf de cuțit de sare
patru linguri de sirop de arțar
două linguri de unt
250 de ml de lapte vegetal (de migdale, soia sau ovăz)
două ouă
10 g de fulgi de cocos

Mod de preparare

Pentru această rețetă delicioasă ai nevoie de un robot de bucătărie, întrucât trebuie să transformi fulgii de ovăz în făină. După ce ai făcut asta, trebuie să pui făina într-un bol. În același vas mai trebuie să adaugi și laptele, ouăle, o lingură de scorțișoară și sarea. Ingredientele se amestecă foarte bine, până se obține o compoziție fină și omogenă. Apoi se trece la coacerea clătitelor. Ca să faci asta ai nevoie de o tigaie antiaderentă pe care să o ungi cu unt. Cu un polonic, se toarnă două linguri din aluat. Ca să coci mai repede clătitele, tigaia se acoperă cu un capac, însă asta nu este obligatoriu.

Mai trebuie avut grijă ca aluatul să se coacă pe ambele părți. Prima parte se va coace în circa 60 de secunde, apoi se întoarce clătita pe partea cealaltă și se mai coace încă 30 de secunde. Aceste clătite se pot servi cu nuci tocate, fulgi de cocos, sirop de arțar și puțină scorțișoară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI