Cum faci chiftele crocante la exterior şi suculente la interior. Secretul bucătarilor din restaurante
Dacă ai poftă de ceva bun și ușor, atunci poți încerca să gătești câteva chifteluțe crocante și pufoase, considerate a fi un adevărat deliciu. Dacă se întâmplă să îți vină rudele în vizită și să vrei să îi impresionezi cu un preparat de nota 10, iată secretul pentru cele mai gustoase chifteluțe.
Cum prepari cele mai bune chifteluțe
Chiftelele Prostetskie sunt greu de refuzat. Au un gust delicios, o aromă plăcută și se prepar foarte repede, ceea ce îți permite să ai mai mult timp la dispoziție pentru alte activități. Secretul acestei rețete este să pui pastă de roșii, pentru a găti cele mai gustoase chiftele.
Ingrediente:
- carne tocată (amestec) – 500 de grame
- ou – 1 bucată
- ceapă – 1 bucată
- griș – 2 linguri
- ulei vegetal – 30 de mililitri
- pastă de roșii – 2 linguri
- sare după gust
- piper după gust
- apă clocotită – 400 de mililitri.
Mod de preparare
După ce ai strâns toate ingredientele, vei începe rețeta propriu-zisă prin a curăța, spăla și toca mărunt ceapa. Apoi, trebuie să pui carnea tocată într-un bol, peste care vei sparge oul.
Mai departe, vei adăuga sare și piper după gust, apoi vei pune o jumătate de ceapă și 1-2 linguri de griș. Nu uita să amesteci totul foarte bine. În continuare, vei modela chiftelele cu mâinile umede de apă sau ulei.
Apoi, se pune tigaia la încins, după ce torni o linguriță de ulei vegetal. Vei pune chiftelele în uleiul încins, pentru a le prăji la foc mediu, pe ambele părți, timp de 2 – 3 minute. Aștepți cât să se rumenească.
Apoi, vei pune chiftele într-un ceaun. Pui apa la fiert. Într-o tigaie, vei pune cealaltă jumătate de ceapă la călit. Lași focul mediu și nu uiți să amesteci, din când în când, preț de două minute.
În continuare, vei turna pasta de roșii, sare și piper. Secretul rețetei este să pui și o lingură de zahăr, în amestec, înainte să omogenizezi bine de tot, pentru un plus de savoare și de gust.
Citește și Câte ouă trebuie să folosești când faci chiftele. Greșeala făcută de multe gospodine
Vei turna apă clocotită, peste care vei încorpora chiftelele cu sos de roșii. Poți adăuga condimentele preferate și o frunză de dafin. Chiftele în sos de roșii se fierb la foc mic, preț de 10-15 minute.
La final, după ce se scot de pe foc, chifteluțele se pot servi cu o porție de piure de cartofi sau o salată asortată sau murături. Poftă bună!