Cum faci cele mai pufoase clătite de post. Ingredientele secrete pe care să le adaugi în aluat, ies delicioase
Ne aflăm în Postul Crăciunului, o perioadă importantă pentru credincioși, în care restricțiile alimentare sunt necesare. Dacă pentru felurile principale avem destule variante, atunci când vine vorba despre un desert delicios suntem în pană de idei. Află în rândurile următoare cum faci cele mai pufoase clătite de post.
Clătite sărate cu spanac, usturoi și tofu
Clătitele cu spanac sunt perfecte pentru o masă ușoară și sănătoasă. Dacă țineți post, trebuie să o încercați cel puțin o singură dată. De asemenea, veți avea parte de necesarul zilnic de fier, vitamina K și calciu, datorită spanacului. Tofu conține proteine, calciu și grăsimi sănătoase.
Ca și ingrediente, veți avea nevoie de următoarele:
Pentru clătite:
- 200 g făină
- 200 ml lapte de soia
- 200 ml apă minerală
- 1 praf de sare
- 10 ml ulei
Pentru umplutură:
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 350 g spanac
- 150 g tofu
- 200 g cremă de brânză vegetală
- sare și piper
- 20 ml ulei
Mod de preparare
Pentru început, combinăm laptele soia cu apa și uleiul, după care turnăm totul peste făină, adăugăm sare și amestecăm totul foarte bine. Preparăm clătitele într-o tigaie neaderentă și le lăsăm la răcorit.
Pentru a prepara umplutura, încingem uleiul și călim ceapa tocată, iar mai apoi adăugăm cățeii de usturoi pisați și spanacul tocat. După ce s-a evaporat zeama lăsată, adăugăm brânza tofu tocată mărunt.
La final, condimentăm cu sare și piper, mai ținem la foc timp de circa trei minute și punem deoparte. Ungem clătitele cu crema de brânză, adăugăm compoziția și rulăm.
Cum faci cele mai pufoase clătite de post
O altă rețetă pe care puteți să o încercați este cea de clătite de post cu banane. Fructul din aluat le va da clătitelor un gust delicios. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 cană făină albă
- 1 linguriţă zahăr pudră
- ½ linguriţă scorţişoară
- 1 praf de sare
- 2 linguriţe praf de copt
- 1 banană coaptă (mică), pasată bine cu o furculiţă
- 120 – 180 ml suc de portocale, proaspăt stors
- 1,5 linguri ulei
Mod de preparare
Începem prin a pune toate ingredientele într-un bol și amestecăm foarte bine. După, adăugăm piureul de banană peste ingredientele uscate și amestecăm cu o furculiță.
Treptat, adăugăm sucul de portocale până când obținem un aluat consistent. Punem uleiul și omogenizăm. Încingem o tigaie antiaderentă la foc mediu, ungem cu puțin ulei și preparăm clătitele în stil american.
Le lăsăm la rumenit până când încep să facă bule şi să se usuce la suprafaţă. Le întoarcem și le mai lăsăm câteva secunde. Clătitele se servesc calde, cu dulceața preferată.