Cum faci cele mai frumoase clătite. Aşa ies perfecte, trucul bucătarilor din restaurante
Pentru că unul dintre cele mai savuroase deserturi preferate de români îl reprezintă clătitele, gospodinele găsesc tot felul de metode ingenioase pentru a se distra în bucătărie, în timp ce pregătesc clătitele pentru cei mici. Trucul genial care te ajută să le dai o formă inedită.
Trucul genial pentru cele mai ingenioase clătite
Indiferent de vreme, anotimp, dispoziție sau oră din zi, clătitele reprezintă întotdeauna o idee bună de gustare. Unii le preferă cu spanac și brânză, în timp ce majoritatea le savurează dulci, cu gem, dulceață, miere sau ciocolată.
Clătitele sunt ușor de făcut, nu necesită o rețetă complicată sau prea multe ingrediente. Deși, dacă te-ai plictisit de clasicele clătite rotunde și mari, iată un truc genial descoperit de internauți care te ajută să controlezi forma clătitelor, folosindu-te de o sticlă banală de plastic.
În primul rând, vei avea nevoie de următoarele ingrediente, care sigur se găsesc la tine în cămară, debara sau frigider:
- 1 ou
- 230 g (1 cană) zahăr
- 230 ml (1 cană) lapte
- 220 ml (1 cană) ulei vegetal
- 1 lingurita vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- 500 g (4 căni) făină
- Sticlă de plastic
- Cremă de alune
- Zahăr pudră
Citește și Ingredientul secret care trebuie adăugat în aluatul de clătite. Vor ieși delicioase
Cum faci clătite dreptunghiulare cu ajutorul unei sticle
Acum că ai făcut rost de toate ingredientele, este timpul să te apuci de rețeta propriu-zisă. Pentru început, vei bate oul, peste care adaugi zahărul, uleiul, laptele, vanilia, praful de copt și făina, treptat, fără să te oprești din bătut.
Până aici, nimic special, însă distracția abia acum începe. Tot ce trebuie să faci este să torni aluatul pentru clătite într-o sticluță de plastic de 0,5 litri. Faci o mică tăietură dreptunghiulară în capacul sticlei, pe unde va urma să torni aluatul de clătite în tigaia încinsă de pe foc.
În felul acesta, vei putea controla forma dreptunghiulară a clătitelor, pe care le vei prăji pe ambele părți, până ce se vor rumeni. Acoperiți o clătită cu delicioasa cremă de alune și pune o altă clătită deasupra. Se presară cu zahăr pudră și sunt numai bune de savurat.
Citește și Greşeala majoră care strică gustul clătitelor. De asta rămân crude şi nu ies gustoase