Cum faci cele mai delicioase chiftele de post din cartofi. Trucul care le schimbă gustul
Suntem încă în perioada postului de Paște. Mai sunt câteva zile în care oamenii trebuie să se țină de restricțiile alimentare și să nu consume produse de origine animală. Postul este greu de ținut, dar nu trebuie să te împiedice să mănânci preparate delicioase zi de zi. Cel mai simplu este să te rezumi la legumele preferate de toți cei dragi. Cartoful place tuturor și există multe metode în care să îl pui în fel și fel de rețete.
Rețetă pentru chiftele de post: se prepară cu cartofi
Postul Paștelui este printre cele mai grele de ținut. Perioada lungă îi face pe mulți oameni să renunțe în cele din urmă la restricțiile dure alimentare și să mănânce într-un mod obișnuit.
Pentru cei cu un stil de viață vegetarian nu este însă nicio problemă, mai ales că există multe produse din diverse nuci sau legume care le imită foarte bine pe cele din lapte.
Mai este foarte puțin până ce perioada aceasta se va termina, iar carnivorii se vor bucura de friptura de Paște și de drob. Până atunci, poți apela la o rețetă extrem de simplă care să te scape de bătaia de cap din jurul prânzului.
Mai exact, poți să pregătești pentru familia ta chiftele de post cu cartofi. Ele se fac foarte ușor, nu ai nevoie de multe ingrediente și cu siguranță și copiii tăi le vor adora.
Pot fi servite ca o gustare la un platou rece sau la prânz. Dacă vrei o masă complexă, pune-le într-un sos de roșii făcut în casă și mai adaugă și alte verdețuri peste.
Mod de preparare
Este necesar ca după ce amesteci ingredientele și formezi biluțele să le faci egale pentru a se coace în același timp. De asemenea, bucătarii profesioniști recomandă să le aplatizezi puțin cu podul palmei tocmai pentru a fi coapte foarte bine și în interior.
Dacă nu vrei să le prăjești într-o baie de ulei așa cum le-ai servit la bunici de cele mai multe ori, există o variantă mult mai sănătoasă. Ce trebuie să faci?
Formează biluțele și pune-le cu spațiu între ele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge cu foarte puțin ulei de măsline sau unt și bagă-le la cuptor pentru 20-25 de minute la foc mediu.
- Ingrediente
patru cartofi de mărime medie
o legătură de ceapă sau trei căței de usturoi
o legătură de leurdă
40 de grame de făină
o linguriță de boia dulce
sare, după gust
piper, după gust
ulei pentru prăjit
câteva picături de ulei de măsline