Cum faci cele mai bune gogoși cu flori de salcâm. Secretul știut de cei mai pricepuți bucătari

Cum faci cele mai bune gogoși cu flori de salcâm. Secretul știut de cei mai pricepuți bucătari
Cum să faci gogoși din flori de salcâm?

Florile de salcâm sunt folosite de mulți gospodari din câteva zone ale României, timp în care în câteva locuri majoritatea știu că servesc doar pentru facerea mierii. Cum să faci cele mai bune gogoși din acest ingredient?

Rețetă pentru gogoși din flori de salcâm

Florile de salcâm sunt folosite în multe rețete și multe tratamente naturiste. Acestea au fost introduse în România ca plante ornamentale în anul 1750, iar de atunci au fost indicate cu stupoare beneficiile uriașe pe care le au și în alimentație. Mulți gospodari le-au adus ușor în bucătăria românească de unde au devenit reale delicatese.

În unele zone sunt adăugate în băuturi răcoritoare precum serbetul sau puse în diverse preparate. Poate pare ciudat pentru unii români să le consume, dar sunt delicioase proaspete sau preparate termic în combinație cu alte ingrediente.

Apa de flori de salcâm este extrem de răcoritoare sau sucul din acestea cu siguranță aduce aminte multora de copilărie. Desigur că aici nu uităm și de dulceața din florile sale care este o delicatesă.

În aceasta poți adăuga și alte fructe de sezon pentru imaginea din borcan sau poți să toci câteva bucățele de nucă la fel ca în cazul gemului de prune. Aceasta îi va da o textură interesantă.

Pentru aceasta ai nevoie doar de: apă, zahăr, flori și zeamă de lămâie. De asemenea, pentru oaspeți poți să mai pregătești clătite care au la bază flori de salcâm sau gogoși, care au aproape aceeași compoziție.

  • Ingrediente:

-20, 25 flori de salcam
– 3 oua
– o cana de iaurt sau lapte batut
– o jumatate de cana de zahar
– praf de copt sau bicarbonat, un pliculet sau o lingurita
– faina, aproximativ o jumatate de kilogram
– un varf de cutit de sare

Mod de preparare:

Spală florile cu apă rece și lasă-le la scurs. Bate ouăle spumă cu zahăr și sare, apoi incorporează iaurtul și făina. Stinge praful de copt cu lămâie sau oțet și adaugă în el făină câte puțin. Aluatul trebuie să fie puțin gros. Trece florile prin acesta și apoi pune-le la prăjit într-o baie de ulei încins.

După ce capătă o culoare aurie, se pun pe un șervețel pentru a scăpa de excesul de ulei și a nu fi grețoase. E de preferat să le pudrezi cu zahăr cât sunt încă puțin călduțe, ulterior ești gata să le împarți cu ceilalți. Poți oricând să alegi varianta mai sănătoasă și să le coci la cuptor în loc să le prăjești.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI