Cum faci cel mai pufos blat de tort. Ingredientul special pe care îl folosesc cofetarii
Blatul tortului este un element esențial pentru ca preparatul dumneavoastră să iasă perfect. Cum faci cel mai pufos blat de tort și pași trebuie să faceți pentru ca acesta să iasă delicios, aflați în rândurile următoare. De asemenea, veți regăsi și o rețetă foarte ușoară.
Rețetă blat de tort pufos cu nucă
Acest blat este ideal pentru torturi sau ca bază pentru prăjiturile cu cremă. Nu veți folosi multă făină, așa că va avea o consistență ușor umedă, datorită nucilor, deci va fi neapărată nevoie să îl însiropăm.
Rețeta este una foarte simplă. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 6 oua medii
- 140 g zahar pudra
- 140 g nuca macinata
- 60 g faina
- 1 varf cutit sare
Mod de preparare
Un lucru important pe care trebuie să-l avem în vedere înainte de a începe prepararea blatului este ca ingredientele să fie la temperatura camerei. Începem prin a sparge ouăle. Albușurile se pun într-un vas, iar gălbenușurile se pun într-un alt vas.
Mai apoi, adăugăm sarea în vasul cu albușuri și mixăm totul până în momentul în care obținem o consistență fermă. Peste gălbenușuri adăugăm zahărul pudră și mixăm până când se deschid la culoare. De regulă, nu ar trebui să dureze mai mult de cinci minute.
Citește și: Cum salvezi un blat ars. Trucul isteț pe care îl aplică cei mai iscusiți cofetari
Peste gălbenușuri punem 2 linguri de albuș mixat și amestecăm de jos în sus până la omogenizare. Cernem făina și o punem în vasul cu gălbenușuri și o amestecăm până o încorporăm perfect. Adăugăm din nou peste gălbenușuri 2 linguri de albuș mixat și amestecăm de jos în sus.
Mai apoi, peste gălbenușuri adăugăm nuca măcinată în două-trei tranșe, amestecăm, iar la sfârșit adăugăm albușurile rămase și amestecăm din nou până când obținem o compoziție aerată.
Tapetăm forma cu unt și hârtie de copt, apoi adăugăm aluatul blatului cu nuca în formă. Îl nivelăm și îl coacem în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius timp de circa 25-30 de minute. Înainte de a fi consumat este indicat să-l lăsați să se răcească câteva minute. Poftă bună!
Cum faci cel mai pufos blat de tort
Pentru ca blatul de tort să iasă cât mai pufos, există câteva tehnici pe care este bine să le urmați. Dacă luați în considerare următoarele aspecte, cu siguranță următorul blat va avea un gust perfect.
- Folosiți lapte bătut
Laptele bătut conține acid, iar datorită acestuia, tortul devine mai moale, pentru că laptele bătut descompune glutenul din făină. De asemenea, este indicat să adăugați și puțin bicarbonat de sodiu împreună cu laptele bătut.
- Folosiți făina corectă
Făina pentru prăjituri conține amidon de porumb, ceea ce face blatul mult mai pufos. Făina specifică pentru prăjituri va face blatul pentru tort mai pufos și mai gustos.
- Adăugați făina încet
În momentul în care adăugați făina, este indicat să o faceți cât mai încet și să faceți cu spatula cifra 8 în mișcare. De asemenea, trebuie să vă asigurați că nu amestecați prea mult. În caz contrar, blatul va ieși prea tare.
- Bateți foarte bine untul și zahărul pentru cremă
Pentru ca blatul pentru tort să iasă cât mai pufos, bateți untul și zahărul împreună. Acestea se bat până când amestecul devine galben pal. La final veți obține o cremă clasică de tort și foarte delicioasă.