Cum faci cea mai bună tochitură cu resturile rămase de la Revelion. Alte două rețete geniale și ușor de făcut
Revelionul a venit cu o nouă rundă de răsfăț culinar. Meniul bogat pregătit pentru noaptea dintre an a conținut cârnați, salată de bouef, sarmale, friptură și multe dulciuri. Dar ce facem cu ce a rămas? E sigur că nicio gaspodină nu a gătit doar șase porții, una pentru fiecare invitat permis de sărbători în casă. Așadar, cu burțile pline, ne uităm la savuroasa mâncare pe care nu mai vrem să o vedem pentru o scurtă perioadă de vreme…sau nu în felul prezentat în seara cu pricina. Pentru a nu risipi mâncare, România fiind oricum campioană la acest obicei, ai mai jos câteva rețete savuroase pe care le poți prepara din mâncarea rămasă a nimănui.
Rețetă de tochitură din resturile de mâncare rămase de la Revelion
Ce e masa de Revelion fără un grătar suculent? Cum porcul este alegerea principală de sărbători, porc a fost și în salata de bouef, în cârnați și pe grill. Cu resturile rămase poți face rapid o tochitură, la care să alături o mămăligă și câteva murături.
Ingrediente
- 400 g carne macră de porc (pulpă sau muşchi) deja pregătită
- 400 g fleică
- 100 g ficat
- 1-2 linguri ulei sau o lingură cu untură
- 3-4 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 100 ml vin
Mod de preparare
Taie toată carnea și organele cubulețe și aruncă totul într-o tigaie încăpătoare. Întoarce-le când simți că s-au rumenit sau încălzit puțin, după bunul plac, și condimentează-le. Adaugă treptat vin și apă și lasă să fiarbă până când se înmoaie carnea. Toacă mărunt usturoiul și pune-l în tochitură, apoi potrivește de sare și piper și mai lasă puțin pe foc.
Alte două rețete
Tortilla cu friptură
- aprox. 250 grame resturi de friptură (muşchi sau coaste de vită), mărunţite
- 1 ceapă mică, tocată
- ½ linguriţă chimen măcinat
- ½ linguriţă pudră de chili
- ¼ linguriţă pudră de usturoi
- 1 linguriţă şi jumătate de făină
- ½ cană apă rece
- 6 lipii de tortilla din făină, încălzite
- ¼ cană sos salsa (opțional)
Călește resturile de friptură și ceapă timp de un minut într-o tigaie non-aderentă. Adaugă salsa, pudră de chili și usturoi. Amestecă puțină făină cu apă într-un bol mic, apoi toarnă compoziția treptat în tigaie. Lasă să fiarbă până când compoziția începe să se îngroașe. Nu uita să mai amesteci din când în când. În final, umple lipiile cu amestecul obținut și servește alături de bucățele de brânză, roșii, salată verde și salsa.
Orez cu friptură
Amestecă două linguri de sos de soia cu două ouă. Separat, pune într-o cratiță o lingură de ulei și adaugă ouăle. Scoate-le după ce acestea s-au gătit și lasă-le deoparte într-un vas. Folosește aceeași tigaie pentru a prepara amestecul din usturoi tocat, morcov, mazăre și orez. Ține maximum 5 minute amestecul pe foc, apoi adaugă ouăle, cele două linguri de soia plus cele două linguri de oțet și, desigur, resturile de friptură. Mai lasă câteva minute pe foc și ești poftit la masă.