Toate gospodinele trebuie să știe rețeta asta! Cum poți să faci cei mai buni castraveți murați vara? Un singur secret îți va aduce foarte multe laude din partea invitaților tăi?
Murăturile au nevoie în medie de 3-4 zile pentru a putea deveni acre, perioadă în care trebuie să fie ținute la o temperatură mai mare decât cea a unei camere. Castraveții trebuie spălați și așezați în borcane. Puteți să-i tăiați în bastonașe sau nu, în funcție de preferința voastră. Printre legume poți pune după gust: cimbru, mărar, ardei iute tăiat și câteva bucățele de țelină. Umple mai apoi borcanul cu apă rece, cântărește cantitatea înainte de toate, apoi stabilește raportul dintre apa și sare. La fiecare litru de apă se adaugă 50 de g neiodată. Amestecă bine în apă până se dizolvă sarea, iar mai apoi toarnă apa peste castraveți. După 3 zile, gustă castraveții și schimbă-le încăperea dacă ești mulțumit, dacă nu…mai lasă-i o zi.
Îi poți lăsa la soare sau acoperiți cu mai multe prosoape de bucătărie într-o încăpere unde nu prea se perindă cei din casă, pentru ca temperatură să nu se schimbe brusc. La frigider se pot păstra între 1-2 săptămâni, pentru a nu se strica. Aceștia sunt cei cunoscuți drept castraveții murați de vară, foarte răcoritori. Iată mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie! Peste unele poți să sari, pentru că diferă în funcție de gustul fiecăruia. La castraveții în oțet poți păstra pașii precizați anteriori, doar că durata preparării este una mai lungă. De asemenea, conservantul pus în ei îi ajută să fie păstrați și peste iarnă.
:format(webp):quality(80)/https://static.playtech.ro/stiri/wp-content/uploads/2020/06/cum-sa-faci-cei-mai-buni-castraveti-murati-1-1024x683.jpg)
Rețetă pentru castraveți murați la soare
Ingrediente