30 iun. 2020 | 13:59

Cum faci castraveți murați vara. O rețetă cu un ingredient secret, de care toată lumea poate beneficia

Știri generale
Cum faci castraveți murați vara. O rețetă cu un ingredient secret, de care toată lumea poate beneficia
Cum să faci cei mai buni castraveți murați? Iată ingredientul secret

Toate gospodinele trebuie să știe rețeta asta! Cum poți să faci cei mai buni castraveți murați vara? Un singur secret îți va aduce foarte multe laude din partea invitaților tăi?

Cum să faci cei mai buni castraveți murați?

Murăturile au nevoie în medie de 3-4 zile pentru a putea deveni acre, perioadă în care trebuie să fie ținute la o temperatură mai mare decât cea a unei camere. Castraveții trebuie spălați și așezați în borcane. Puteți să-i tăiați în bastonașe sau nu, în funcție de preferința voastră. Printre legume poți pune după gust: cimbru, mărar, ardei iute tăiat și câteva bucățele de țelină. Umple mai apoi borcanul cu apă rece, cântărește cantitatea înainte de toate, apoi stabilește raportul dintre apa și sare. La fiecare litru de apă se adaugă 50 de g neiodată. Amestecă bine în apă până se dizolvă sarea, iar mai apoi toarnă apa peste castraveți. După 3 zile, gustă castraveții și schimbă-le încăperea dacă ești mulțumit, dacă nu…mai lasă-i o zi.

Îi poți lăsa la soare sau acoperiți cu mai multe prosoape de bucătărie într-o încăpere unde nu prea se perindă cei din casă, pentru ca temperatură să nu se schimbe brusc. La frigider se pot păstra între 1-2 săptămâni, pentru a nu se strica. Aceștia sunt cei cunoscuți drept castraveții murați de vară, foarte răcoritori. Iată mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie! Peste unele poți să sari, pentru că diferă în funcție de gustul fiecăruia. La castraveții în oțet poți păstra pașii precizați anteriori, doar că durata preparării este una mai lungă. De asemenea, conservantul pus în ei îi ajută să fie păstrați și peste iarnă.

Rețetă pentru castraveți murați la soare

Rețetă pentru castraveți murați la soare

Ingrediente

  • Castraveti
  • cimbru
  • marar
  • ardei iute
  • usturoi. La un litru de apa se foloseste 50 g sare neiodata.

Ingrediente pentru castraveți în oțet

  • -5 kg castraveti foarte proaspeti
  • -1 l otet
  • -3 l apa
  • -4 linguri sare (1 pt fiecare litru de lichid)
  • -8 linguri  zahar (sau indulcitor)
  • -2-3 frunze de dafin
  • -1 legatura telina frunze
  • -2-3 morcovi
  • -2 -3 cepe
  • -ardei iute
  • -seminte de mustar
  • -2-3 radacini de hrean
  • – bete de marar uscat cu seminte
  • -1 capatana mica de usturoi