Cum faci brânză de vaci, la tine acasă, în doar 10 minute. Ai nevoie doar de câteva ingrediente
Astăzi te învățăm cum să faci brânză de vaci, la tine acasă, în doar 10 minute! Oricine o poate face, deoarece rețeta este una foarte ușoară, iar produsul final este delicios, pe care copiii îl vor adora.
Cum faci brânză de vaci, la tine acasă, în doar 10 minute
Se știe că în comerț se comercializează brânză care nu are nicio legătură cu laptele. O spun controalele făcute de ANPC, care au depistat foarte multe astfel de încălcări a legii. În aceste condiții, de ce să nu facem chiar noi brânză de vaci în propria noastră locuință. Știm exact ce conține și va avea și un preț mult mai mic, decât cea din comerț. Citește și Cum să faci pufuleți chiar la tine acasă. Ai nevoie doar de două ingrediente banale
Pentru a face brânză de vaci acasă la tine, nu ai nevoie de prea multe ingrediente, după cum vei vedea în rândurile de mai jos. Dacă urmezi cei 5 pași, nu ai cum să dai greș. Iată ce trebuie să ai în vedere:
- Calitatea materiei prime. Calitatea materiei prime din care facem brânza de vaci de casă joacă un rol important. Începând de la gust, aspect și până la valori nutriționale, laptele ales are un impact asupra produsului final. Este recomandat să folosiți lapte de la producători locale pentru o brânză perfectă, gustoasă și sănătoasă.
- Igiena. Orice impuritate din mediul în care este făcută brânza de casă poate afecta procesul de fermentație și calitatea acesteia. Este obligatoriu să sterilizăm ustensilele pe care le folosim când facem brânza. Toate echipamentele trebuie să fie curate, iar acest lucru se poate face și cu ajutorul unui sterilizator, nu doar prin fierbere.
- Temperatura. Este important să se mențină o temperatură constantă cât timp brânza fermentează. Temperaturile scăzute fac în așa fel încât brânza să fie una fermă și acră, iar cele ridicate ne ajută să obținem brânza moale și dulceagă. De 24-26 ore este nevoie ca laptele să fie lăsat să se prindă la temperatura camerei. Dacă temperatura este mai mare, dar nu mai puțin de 21 de grade Celsius, riscăm să distrugem produsul.
- Încălzirea laptelui prins la o temperatură controlată. Laptele prins trebuie încălzit la o temperatură mai mică de 50 de grade Celsius pentru a putea proteinele din lapte să se coaguleze și să se închege brânza. Ne putem ajuta de un termometru.
- Brânza se lasă la scurs în tifon. Ultimul pas presupune ca brânza de vaci să fie pusă la scurs într-un tigon până când se scurge tot lichidul care are denumirea de zer. Citește și Cum să faci acasă fidea cataif pentru ciocolata Dubai. Rețeta orginală din Turcia. Ai nevoie de 5 ingrediente ieftine
Ingredinte și preparare
Pentru a face brânză de vaci la tine acasă, ai nevoie doar de lapte și zeama de la o lîmâie. În primnul rând, se pune laptele la fiert, iar când începe să fiarbă, se toarnă peste el zeama de la o lămâie. Se amestecă bine, până vedem că laptele nostru se separă.
Amestecăm bine și tragenm oala de pe foc. Strecurăm bine conțitul și aruncăm zerul, păstrând doar brânza. Aceasta se pune într-un tifon și se modelează în forma dorită. Se lasă să se răcească, după care se pune la frigider. Se poate consuma chiar de a doua zi. Vă urăm poftă bună!