Cum faci aluat de pizza fără făină. Reţeta a devenit virală, o să vrei să încerci şi tu
Ai descoperit recent că prezinți intoleranță la gluten și nu mai poți prepara mâncare pe bază de făină? Sau poate pur și simplu ai decis să faci o schimbare radicală în programul tău alimentar. Oricum ar fi, vestea bună este că poți consuma în continuare pizza, fără să îți compromiți sănătatea. Playtech Știri îți explică cum faci aluat de pizza fără făină.
Cum faci aluat de pizza fără făină
Din ce în ce mai multe persoane descoperă că au intoleranță la gluten. Astfel, tendința de a reduce consumul de făină de grâu crește pe zi ce trece. A nu consuma făină nu înseamnă, însă, că trebuie să renunți să te mai bucuri de o felie gustoasă de pizza. Cu ajutorul unor produse accesibile, poți să-ți prepari singur pizza din aluat fără făină.
Există numeroase ingrediente la care poți să apelezi pentru a înlocui făina din aluat. Printre acestea se numără mozzarella, ouăle, conopida și altele. Playtech Știri îți explică cum trebuie să procedezi pentru a găti o pizza fără făină, dar care să fie hrănitoare și să aibă un aport nutritiv bun.
Rețeta este foarte simplă și a devenit virală pe internet, în rândul utilizatorilor care evită glutenul chiar și în pizza. Pentru prepararea unei pizza din aluat fără făină, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 300-400 grame de mozzarella;
- 4 ouă;
- sos de roșii;
- brânză telemea;
- cașcaval;
- cârnăciori sau kaizer;
- ceapă;
- măsline;
- alte ingrediente, în funcție de preferințe.
Pentru început, dă pe răzătoarea mare mozzarella. Depoziteaz-o într-un vas de bucătărie încăpător și adaugă ouăle deasupra. Amestecă ingredientele foarte bine, până la obținerea unui rezultat omogenizat. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, timp de 15 minute. Întinde hârtie de copt pe o tavă, pune amestecul de mozzarella și ouă în ea și dă-l la cuptor.
După ce s-a rumenit, scoate „aluatul” de pizza de la cuptor și lasă-l să se răcească timp de zece minute. Ulterior, adaugă deasupra lui ingredientele preferate: sos de roșii, brânză telemea, cașcaval, cârnăciori, ceapă, măsline sau altele. Pune, din nou, tava la cuptor pentru zece minute. Pizza cu aluat fără făină îți va lăsa gura apă!
Cum faci blat de pizza fără făină
Blatul pentru pizza poate fi preparat din mai multe ingrediente. Poți să gătești „aluat” pentru pizza din carne de pui, de exemplu. Tot ce trebuie să faci este să amesteci, într-un robot de bucătărie, 250 de grame de pui, 50 de grame de brânză, sare și alte condimente care îți plac. Amestecul întinde-l pe hârtia de copt, ca în cazul explicat anterior, și dă-l la copt.
În același stil, poți să gătești pizza pe bază de morcovi în loc de făină. Dă morcovii pe răzătoarea mare, după care lasă-l pe un prosop de hârtie pentru a se scurge lichidul din el. Amestecă, apoi, morcovul cu usturoi și un ou crud. Compoziția obținută dă-o la cuptor și las-o astfel timp de 12 minute. Adaugă deasupra blatului ingredientele preferate.