Cum faci acasă ciocolata care nu îngrașă. Desertul este gata în doar 10 minute

Cum faci acasă ciocolata care nu îngrașă. Desertul este gata în doar 10 minute
Cea mai bună ciocolată este cea făcută în casă

Majoritatea dintre noi simțim nevoia de ceva dulce, în special ciocolata. De cele mai multe ori apelăm la produsele din rafturile magazinelor, dar nu întotdeauna este și cea mai bună. Dacă mai luăm în calcul că nu ne dorim să punem și ceva kilograme, atunci cea mai bună variantă este ciocolata făcută în casă. Există câteva rețete de ciocolată, care nici n îngrașă, și foarte repede de făcut, precum cea pe care o propunem astăzi, aparținând terapeutului în nutriție Anca Alungulesei.

Cea mai bună ciocolată este cea făcută în casă

Toată lumea știe că, indiferent de ce ciocolată vorbim, albă sau neagră, este atât de delicioasă, încât nu ar trebui să fie permisă. Sunt puțini cei care rezistă tentației de a mânca măcar o ciocolată pe zi. Dar, poți mânca ciocolată.

Fie că ați renunțat la ea în timpul Postului Mare, fie că aveți grijă de siluetă sau aveți tendința de a consuma cantități mari de ciocolată într-o perioadă foarte scurtă de timp, puteți să vă luați doza de ciocolată oricând doriți.

Când spunem „poți mânca ciocolată”, ne referim la faptul că nu vă afectează mărimea pantalonilor. În această lume imaginară, poți mânca ciocolata preferată, cu foarte puține calorii. Și o puteți face în aproximativ 10 minute pentru foarte puțini bani, în confortul propriei case.

Rețetă de ciocolată de post, fără zahăr

Deși pare ciudat, dar există o astfel de rețetă și este recomandată chiar de nutriționiști, precum terapeutul în nutriție Anca Alungulesei. Terapeutul propune o rețetă rapidă de ciocolată, gata în daor z10 minute, care nu conține niciun pc de zahăr, după cum urmează:

„Ciocolata mea conține două surse principale de grăsimi sănătoase (unt de cacao și ulei de cocos), o sursă bogată de magneziu (pudra de cacao), scorțișoară (condiment care ajută la normalizarea glicemiei și la reducea poftei de dulce) și un îndulcitor natural care se găsește în natură, adică în unele fructe și legume – erititol.

La o cantitate de 20 de grame de ciocolată de post care nu îngrașă avem un număr de kilocalorii sub 100, iar cantitatea de carbohidrați este minimă”, aspuneAnca Alungulesei.

În cele ce urmează vă oferim ingredientele pentru rețeta de ciocolată, fără zahăr:

  • 50 grame unt de cacao (topit la bain-marie)
  • 150 grame unt de cocos (topit la bain-marie)
  • 50 grame cacao pudră
  • 50 grame eritriol (îndulcitor natural)
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • migdale, alune de pădure, zmeură liofilizată (pentru decor)

Modul de preparare este la fel de simpu și nu necesită foarte mult timp. Astfel că, mai întâi, amestecați untul cocos la topit, ulterior adăugând peste și untul de cacao, pudra de cacao, puțin îndulcitor și nu uitați de scorțișoară.

Conținutul se amestecă până când s-a omogenizat, ulterior amestecul îl puteți turna într-o formă de silicon, la care mai adăugați câteva migdale, zmeură liofilizată, sau alune de pădure și țineți-o pentru cel mult 10 minute la congelator.

După cele 10 minute, ciocolata se poate consuma alături de întreaga familie. Așa că Poftă bună!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI