Cum faci acasă cel mai gustos sos remoulade. Ingredientul secret de care trebuie să ții cont

de: Alexandra Chivu
20 01. 2021

Rémoulade este un sos rece francez pe bază de maioneză și, deși este asemănător cu sosul tartat, este deseori mai galben, uneori aromat cu ingredientul curry, conținând în unele variante și murături tocate. Poate conține și hrean, boia, hamsii, capere și multe alte ingrediente, în funcție de regiune. El poate fi preparat ușor acasă și poate însoți preparate din carne sau din legume.

Rețetă de sos rémoulade. Ingredientul care îl scoate din anonimat

Ingrediente

  • o cană de maioneză
  • un castravete murat
  • o lingură de muștar
  • o lingură de capere
  • o lingură de suc de lămâie
  • câteva fire de pătrujel
  • tarhon
  • sare
  • piper

Baza sosului este maioneza, din care îți trebuie o cană. La această cantitate de sos ai nevoie de un castravete murat, o lingură de muștar și una de capere. Completează cu suc de lămâie, pătrunjel tocat, tarhon, sare și piper, după bunul plac. Amestecă toate ingredientele într-un castron și ai ajuns la final.

Origini

Există două explicații opuse. Potrivit TVFi, termenul provine din vechiul substantiv „remolade” (1740) sau „remoulade” (1746), derivat din rouchi remola („hrean gri”, „ridiche neagră”) și ramolos („hrean”). Potrivit lui Littré4 și Joseph Favre (1883), care îl scriu respectiv „remolade”, „remoulade” și „remoulade”, termenul provine de la verbul „remoudre” prin „remoulu” (măcinat de două ori), deoarece ingredientele erau amestecate energic într-un vas.

  • Acest sos este popular în Danemarca și Louisiana, unde de adaugă și alte ingrediente pentru a-l condimenta după plăcerile zonei.
Sosul tartar

Sosul tartar se prepară din ouă fierte, maioneză, murături, capere și măsline, peste care se adaugă uneori hrean, castraveți murați, oțet, suc de lămâie și ierburi, cum ar fi mărar sau pătrunjel. Nu include muștar, ceea ce îl diferențiază de sosul remoulade. Acest sos se folosește lângă mâncăruri cu fructe de mare, pește, cartofi prăjiți, stridii prăjite, sandvișuri cu pește sau cu carne de vită și multe alte preparate similare.