Cum faci acasă cel mai bun guacamole. La ce sunt atente toate gospodinele

Cum faci acasă cel mai bun guacamole. La ce sunt atente toate gospodinele
Rețetă pentru cel mai bun gucamole

Guacamole e un preparat foarte răcoros, hrănitor și delicios. Merge perfect ca gustare, dar și consumat la prânz. Cum îl poți prepara, de ce ingrediente ai nevoie și care este secretul pentru a-ți ieși perfect? Poate fi mâncat în mai multe moduri și combinații.

Rețetă pentru guacamole. Care este secretul pentru un preparat perfect?

Guacamole este un preparat specific mexican care a fost abordat acum de mai multe gastronomii. Acesta este în mod special consumat pe fugă, la mese mari, alături de multe rude și prieteni, fiind specific adunărilor imense cu toți cei dragi. Se prepară simplu, e destul de ieftin, rapid și nu în ultimul rând pe placul tuturor. Trebuie să fii atent la câteva detalii, în special la calitatea ingredientelor pe care le folosești. Gospodinele știu cel mai bine cum să dea gust unui preparat care conține puține alimente doar din condimente. Pentru a alege un avocado bun trebuie să fii foarte atent la codița lui, iar dacă miezul e verde-gălbui atunci poți să-l pui în coșul de cumpărături. Dacă ai cumpărat câteva, dar sunt prea necoapte, grăbește-le coacere învelindu-le în ziare. Îți e sugerat să le păstrezi așa două zile, într-un loc întunecat.

Ingrediente:
– 4 fructe de avocado bine coapte (de preferat avocado brun Haas)
– 1/2 ceașcă cu ceapă albă tocată mărunt
– 1/4 ceașcă cu frunze de coriandru sau pătrunjel tocate mărunt
– 1 ardei iute jalapeno
– 2 linguri cu zeamă de lime
– 1/4 linguriță cu semințe de coriandru măcinate
– 1 linguriță cu sare de mare.

Mod de preparare:
Pisează cu furculița avocado, după care amestecă totul cu celelalte ingrediente. Adaugă sare, lime și roșii după bunul plac. Poți folosi piper, boia picantă sau boia dulce pentru mai multe arome. Sfat: pentru a-l păstra mai mult fără să se oxideze, pune o jumătate de ceapă tăiată peste guacamole și acoperă caserolă. În modul acesta va rezista aproximativ 3 zile la frigider. Cu toate astea, e sugerat să se consume imediat după ce e preparat tocmai pentru a-și aduce aportul în bucate precum tacos sau mâncat simplu alături de un sos picant și bucăți de tortilla.

Secrete pentru un guacamole fabulos

1. Dacă nu ai roșii gustoase, mai bine nu mai pune
2. Dacă pui roșii, folosește numai pulpa, fără miez
3. Fii atent la textura preparatului
4. Dacă folosești ceapă, poți să excluzi usturoiul
5. Folosește zeama de la lime ca să ai un gust mai autentic și să scapi de grija sâmburilor de la lămâie
6. Nu uita de condimente din belșug

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI