Cum faci acasă cel mai bun chec zebră. Secretul să iasă delicios
Checul zebră poate să fie pregătit în orice perioadă a anului, de aceea este o rețetă extrem de populară printre români. Află că desertul este extrem de ușor de pregătit și are un gust minunat, iar aspectul îi va cuceri atât pe cei mari, cât și pe cei mici, ce sunt mai greu de convins atunci când vine vorba despre orice fel de mâncare.
Cum prepari cel mai gustos chec zebră. Cea mai simplă rețetă
Poate că toată lumea știe să gătească un chec atunci când familia cere un desert pufos și delicios, dar desertul zebră reprezintă o alegere mult mai bună în momentul în care îți dorești să dai pe toată lumea pe spate. Pe lângă faptul că este foarte ușor de făcut, aspectul său inedit te va cuceri pentru totdeauna.
Pentru a prepara acest desert, o să ai nevoie de câteva ingrediente ce se află la îndemâna oricui, anume un pachețel de praf de copt, 100 de mil ulei, 50 de grame de cacao, 250 de grame de făină, 150 de grame de zahăr, un praf de sare, coaja de la o lămâie, 4 ouă și o fiolă de esență de vanilie sau de rom, ținând cont de gustul tău.
Începe prin a mixa albușurile cu sarea și zahărul într-un bol adânc până obții un amestec ce se aseamănă cu bezeaua. Zahărul trebuie să fie neapărat dizolvat pentru a avea o rețetă perfectă. Apoi, mixează gălbenușurile într-un vas diferit și adaugă treptat uleiul ca la maioneză pentru a nu se tăia compoziția. Amestecă într-un singur sens și adaugă treptat coaja de lămâie ce a fost rasă ulterior și esența de rom sau vanilie.
Ce pași trebuie să respecți. Checul zebră se realizează foarte ușor
Amestecă ambele compoziții până se omogenizează foarte bine. După acest pas, praful de copt se amestecă cu făina și se adaugă treptat în compoziția de ouă. După ce se obține un aluat omogen, acesta se împarte în două pentru ca o jumătate să fie amestecat cu cacao și cealaltă jumătate să rămână simplă. Trebuie să ai mare grijă să nu se formeze cocoloașe pentru a nu se strica rețeta. Pregătește o formă rotundă cu hărtie de copt și unge această tavă cu unt.
Toarnă, pe rând, o lingură din compoziția simplă, apoi din compoziția în care s-a incorporat și cacao. Culorile o să fie alternate până când se ajunge la o formă finală. Tava se va adăuga la cuptorul încins la 180 de grade și se va lăsa timp de 25-30 de minute. Încearcă să vezi, cu o scobitoare, dacă s-a copt checul. Trebuie neapărat să nu deschizi cuptorul timp de 10 minute pentru a te asigura că desertul tău o să crească frumos. După ce este gata îl poți orna cu zahăr pudră și îl poți servi alături de alte bunătățuri.