Cum faci acasă cea mai bună înghețată de căpșune. Ingredientele secrete care nu trebuie să lipsească

de: Bișinicu Andreea
25 05. 2021

Asta e rețeta pe care toți românii o așteptau. Chiar dacă vremea de afară nu reflectă neapărat acest lucru, a mai rămas puțin timp până la vară, iar oamenii deja au început să cumpere înghețată din magazine. Cum se prepară cea mai bună înghețată de căpșune, direct la tine acasaă. Iată care sunt ingredientele secrete care nu trebuie să lipsească.

Cum faci acasă cea mai bună înghețată de căpșune

Vine vara, bine ne pare, iar odată cu sezonul estival românii savurează la orice oră din zi și noapte o înghețată delicioasă. Pentru cine nu dorește să o cumpere din comerț, gospodinele și gospodarii te învață cum să prepari cea mai bună înghețată de căpșune chiar la tine acasă.

Cireșe, căpșune, acesta este sezonul lor. Pe lângă clasicele sortimente de vanilie și înghețat, românii adoră să se bucure de o porție savuroasă și răcoritoare de înghețată de căpșune cu frișcă și iaurt grecesc. Cum se prepară desertul, pas cu pas:

Ingrediente:

  • 350 g căpșune coapte și aromate
  • 300 ml frișcă naturală (smântână dulce cu minim 30 % grăsime)
  • 200 ml iaurt grecesc gras 10%
  • 5 gălbenușuri
  • 5 linguri de zahăr tos (125 g)
  • zahăr vanilat bourbon sau miezul de la o păstaie de vanilie

Mod de preparare:

Înainte de a începe, lucrul cel mai important de știut este că fiecare înghețată începe cu prepararea bazei de vanilie, peste care se adaugă fructele, la alegere.

Așadar, pentru început se bat gălbenușurile cu zahărul și vanilia spumă, apoi se încălzesc pe baie de aburi până se îngroașă sau ajung la 72 -75 C, aceasta fiind temperatura la care se sterilizeaza ouăle. Peste această temperatură încep să se coaguleze proteinele din ou și se obține o papară!

Mai departe, baia de aburi se face într-o oală, în care fierbi încet apa. Apoi trebuie să așezi crema într-un castron metalic, având grijă ca fundul acestuia să nu atingă apa de jos. Verifică mereu temperatura compozitiei cu un termometru de bucătărie și este recomandat să amesteci constant cu telul în castron.

În continuare vei curăța fructele de codițe, după ce le vei spăla. Pasează căpșunele prin blender, iar piurelul obținut se pune la frigider. Bate smântăna spumă pentru frișcă. Apoi, incorporează iaurtul și crema rece de gălbenușuri cu zahăr. Mai departe adaugăm piureul de căpșune, scos de la frigider.

Pune compoziția în mașina de făcut înghețată sau în caserole la congelator timp de 30 de minute. Asta este tot. Poftă bună!