Cum faci acasă cea mai bună dulceață de lămâie. Rețeta simplă de preparat

Cum faci acasă cea mai bună dulceață de lămâie. Rețeta simplă de preparat
Cum să prepari acasă dulceață de lămâie?

Cum să faci cea mai bună dulceață de lămâie? Rețeta este una foarte simplă pe care să o faci la tine acasă fără prea mare efort. De ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare? Trebuie să fii atent la multe detalii în timpul fierberii.

Rețetă pentru dulceață de lămâie

Românii în special adoră dulceața sau gemurile pe care de obicei cei mai mulți le prepară la început de toamnă pentru a avea cămara plină. Dacă te-ai plictisit de dulceața de vișine, cireșe, nuci verzi sau gutui, ai o altă opțiune delicioasă pe care să o încerci.

Poate nu mulți sunt familiarizați cu gustul ei, dar e cu adevărat extraordinară și sigur îi vei surprinde pe cei dragi cu ea. Chiar și invitații tăi îți vor cere rețeta. De obicei dulcețurile sunt ușor de făcut, iar marea atenție trebuie să se îndrepte spre modul în care le depozitezi peste iarnă și cum le pui în borcane.

  • Ingrediente

1 kg lămâi bio
1 kg zahăr
500 ml apa

Mod de preparare

Spală bine lămâile în mai multe ape și după taie-le în felii de aproximativ 4-5 mm. Este foarte important să nu uiți să le cureți bine de sâmburi. Aceștia sunt inestetici, o să fie greu de dat la o parte după ce se va forma dulceața și pot lăsa o aromă amăruie deloc plăcută.

Trebuie să le lași în acest stadiu într-un vas cu apă peste noapte, iar a doua zi le pui la fiert la foc mic până se înmoaie foarte tare. Adaugă zahărul și lasă să fiarbă până feliile de lămâie ajung la o consistență lipicioasă și mai densă. Nu uita ca pe tot parcursul să amesteci periodic în dulceață, dar ai grijă să nu rupi feliile de lămâie.

Toarnă în borcane sterilizate și pune totul într-un pat de haine până ce se răcesc în totalitate. Ai putea să mai adaugi pentru o altă aromă și puțină vanilie sau alte esențe dorite. Este cu atât mai bine pentru gust să pui batoane de vanilie. 

  • Dulceața de portocale cu lămâie – rețetă italiană tradițională

1,5 kg portocale întregi
1 lămâie întreagă
750 ml apă
1,5 kg zahăr
opțional: 3-4 lingurițe de rom veritabil sau lichior de portocale, brandy, cognac etc

Ai o altă variantă de dulceață cu lămâie și portocale. Poți să păstrezi modul de preparare menționat mai sus. Această rețetă este italienească și este divină. Cu siguranță după ce o vei încerca vei prepara pentru cei dragi numai dulceața aceasta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI