Cum face tanti Lenuța din Chinteni mămăliga cu brânză și cârnăciori. Ingredientele pentru un gust unic
Tanti Lenuța din Chinteni este unul dintre cele mai iubite personaje din mediul online. Bunica a devenit cunoscută datorită videoclipurilor lui Mircea Bravo, în care a apărut în prim-plan. Vedeta oferă sfaturi în diferite domenii, printre care și gastronomie. Află cum se face mămăliga cu brânză și cârnăciori ca la țară. Doar așa va avea un gust spectaculos.
Mămăliga cu brânză și cârnăciori ca la tanti Lenuța acasă
Mămăliga este unul dintre cele mai delicioase și apreciate preparate. Multe gospodine știu să o gătească, dar Tanti Lenuța din Chinteni are o rețetă specială. Tot ce trebuie să știi despre mămăliga cu brânză și cârnăciori, cu care vei atrage toate privirile.
Pentru început, se pun la fiert apa și sarea, apoi se adaugă mălaiul și se amestecă alert. Mămăliga trebuie să fie groasă, să nu se topească și să aibă o textură omogenă.
Mai apoi, se pun pe foc câteva bucățele de slănină, care să se topească în tigaie. Mai apoi, prăjim și trei ouă, în funcție de cât de multe porții vrem și continuăm să ne ocupăm de unsoarea obținută.
În grăsimea topită adăugăm brânză de burduf sau orice alt tip, în funcție de preferințe, apoi un strat de mămăligă. Punem, apoi, încă un rând de unsoare, unul de brânză urmat de altul de mămăligă, iar deasupra, în final, jumări, un ou prăjit și cârnăciorii.
Trucuri pentru o mămăligă perfectă
Este important să respectați proporțiile corecte de apă și mălai. Un raport obișnuit este de o parte de mălai la 4 părți de apă, dar puteți ajusta aceste proporții în funcție de preferințele voastre pentru densitatea mămăligii.
La începutul procesului, amestecați malaiul în apă înainte de a pune cratița pe foc. Asigurați-vă că nu există cocoloașe și că amestecul este uniform.
Gătiți mămăliga la foc mic pentru a evita arderea sau lipirea de fundul cratiței. Gătitul la foc mic permite mămăligii să se îngroașe treptat și uniform.
Nu lăsați mămăliga nesupravegheată. Amestecați în mod constant cu o lingură de lemn sau cu un tel pentru a evita formarea de cocoloașe.
Pentru o mămăligă mai gustoasă, puteți adăuga brânză sau unt în timpul gătirii sau după ce ați terminat. Acest lucru va conferi mămăligii un gust bogat și cremos.