Cum eviți înfundarea scurgerilor din casa ta. Este musai să faci aceste lucruri, regulat!

Cum eviți înfundarea scurgerilor din casa ta. Este musai să faci aceste lucruri, regulat!
Cum eviți înfundarea scurgerilor din casa ta, tot timpul

Să știi cum să desfunzi o scurgere este o abilitate importantă în viață. Dar ce este chiar mai bine decât să reușești să desfunzi o scurgere? Să nu mai fie nevoie să o faci. Problema este că mulți oameni au tendința de a se gândi la o scurgere ca la o modalitate de a scăpa de lucruri – indiferent dacă acele canale de scurgere sunt sau nu echipate pentru a le gestiona.

Ce să faci când ți se înfundă scurgerile

Acestea sunt menite să se ocupe doar de deșeurile alimentare, iar canalele de scurgere din chiuveta și cada din baie nu sunt capabile de așa ceva.

Oricum, este în interesul tău să îți întreții scurgerea. Nu ignora înfundăturile existente, chiar dacă sunt minore).

Dacă ai observat că chiuveta sau cada durează o veșnicie pentru a se scurge complet – dar o face în cele din urmă – este posibil să ai deja o mică înfundare.

Dar, din moment ce, din punct de vedere tehnic, încă o poți folosi, poți decide să o ignori și să speri că va dispărea. Dar probabil că nu se va întâmpla așa. Va continua să se înrăutățească.

Și nu e suficient să torni detergent chimic pentru canalizare și atât. Acest lucru poate ajunge să deterioreze țevile.

Cum îți menții țevile curate

În schimb, folosiește un piston de chiuvetă sau un șarpe de scurgere pentru a te ocupa de ea. (Și dacă nu funcționează, este timpul să chemi un instalator).

Nu arunca grăsimea în scurgere. Păstrează o cutie veche de cafea (sau un alt recipient) sub chiuveta din bucătărie și toarnă orice exces de grăsime de gătit în ea înainte de a spăla oala sau tigaia, în loc să o lași să se scurgă în scurgere. A lăsa să curgă apa caldă pentru o vreme după ce s-a scurs grăsimea nu funcționează.

Păstrează scurgerile curate. Deși curgerea apei calde nu va repara daunele cauzate de grăsime, turnarea unei oale cu apă clocotită în canalizare o dată pe săptămână este o modalitate bună de a spăla resturile și de a îți menține țevile libere și limpezi.

Închide dopul de scurgere și umple chiuvetele până la refuz cu apă. Când chiuveta este plină, scoate dopul și lăsă apa din chiuvetă să se scurgă.

Presiunea apei din chiuveta plină poate ajuta la dislocarea particulelor mici din țevi și la spălarea lor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI